Hoppa till sidans innehåll

Sommarhälsning

29 JUN 2022 14:58
Här kommer en sommarhälsning från GF Östs ledning
  • Uppdaterad: 29 JUN 2022 14:58

När vi ser tillbaka på vårterminen kan vi konstatera att vi äntligen har öppnat upp samhället efter en lång och tung pandemi. Vi har kunnat ses på utbildningar, på träningar och tävlingar och vi har träffats och haft möten, äntligen! Samtidigt ser vi att vi fortfarande påverkas av pandemin, med dalande medlemssiffror och att många beskriver att de tappat ungdomar. Men vi vet också att flera föreningar har köer, att flera startar nya verksamheter och vi tycker oss se en innovationsförmåga hos många föreningar. Det är häftigt!

Här nedan kommer några nedslag av allt som hänt denna händelserika termin
I mars arrangerades de första regiontävlingarna i truppgymnastik på flera år. Stämningen var hög, gymnasterna pirriga och publiken stolt. Det var så härligt att få vara en del av detta. Ett stort tack till TTK och Huddinge Gymnastikförening för ett riktigt bra arrangemang! I maj genomförde vi också vårt Multigympakonvent som legat på vänt i flera år. Tillsammans var vi ett laddat gäng som studsade bollar, pendlade i barren och testade på massor av nya och kreativa övningar att ta med sig hem till föreningarna. Tack alla ni som bidrog under konventet! (Vi hoppas och tror på en favorit i repris till kommande år!) Under våren drog också ungdomssatsning ”Unga i Öst” igång, som under våren samlat ett tiotal ungdomar med förhoppningen om att till hösten kunna bilda en ungdomskommitté för att öka ungdomsinflytandet i regionen. Det känns spännande och viktigt. Men utöver dessa fantastiska arrangemang så har vår ordinarie verksamhet rullat på. Hittills under året har vi genomfört 51 kurser med sammanlagt cirka 930 deltagare. WOW! Det är roligt att så många i regionen vill utbilda sig. Vi har även gjort en offensiv satsning i anläggningsfrågan och deltar i en mängd grupperingar och samtal för att skapa bättre förutsättningar i denna fråga. 

På GF Öst ser vi såklart fram emot en lång och härlig sommar, men vi ser också fram emot en händelserik höst. Redan i augusti samlar vi föreningarnas anställda för en gemensam mötesplats på Lillsved. I september äger såväl vårt inspirationsläger för unga ledare rum som vårt grupptränings – och seniorträningskonvent ”Rörelse Hela Livet” på Lillsved! Vi kommer ha ett Alla Kan Gympa-läger under höstlovet och i december så har vi återigen våra regiontävlingar i truppgymnastik. Däremellan kommer det såklart hända massa annat spännande. Har du något särskilt önskemål på vad vi i regionen borde göra eller erbjuda? Hör av dig till oss så ska vi se vad vi kan göra.

Under veckorna v. 27–31 kommer vårt kansli att vara stängt och kommer därmed inte kunna svara på samtal eller mejl. Ska du gå en kurs i slutet av augusti och har en fråga, kommer vi svara på det så snart vi är tillbaka.

Vi vill med denna hälsning önska er en härlig sommar och TACK för allt ni gör för Svensk Gymnastik. Vi ser fram emot att fortsätta skapa de bästa förutsättningarna för alla er fantastiska ledare och gymnaster i regionen! 

Ta hand om varandra och soliga sommarhälsningar!
Stefan Agnvall, ordförande
Yvonne Nibelius, vice ordförande
Maria Hellzenius, verksamhetschef

Skribent: Maria Hellzenius
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved