Hoppa till sidans innehåll

Sommarhälsning från GF Öst

30 JUN 2020 09:53
En sommarhälsning och lite nyheter från regionens ledning
  • Skapad: 30 JUN 2020 09:53

Vi kommer från en vårtermin som har prövat och utmanat oss på fler sätt än vad vi kunnat föreställa oss vid årets början. Covid-19 har tvingat oss att ställa om hur vi bedriver verksamhet samt hur vi möts med hjälp av olika digitala hjälpmedel. Vi ser att föreningar i vår region visar prov på kreativitet och engagemang när de ställer om från en ordinarie verksamhet till andra sätt att erbjuda möjlighet till utomhusträning, begränsad träning och kreativa schemaläggningar. Vi vill ge en stor eloge till alla er föreningar för det fina arbete ni bedriver, även i tider då förutsättningarna förändras kraftigt.

Många föreningar i regionen som normalt klarar sin ekonomi genom att hålla arrangemang, som ger välbehövliga intäkter, har fått se över sin ekonomiska situation för att överleva. Detta är även verkligheten för GF Öst där det inneburit en stor omställning både verksamhets- och personalmässigt, då vår ekonomi till stor del baseras på en omfattande utbildningsverksamhet. När utbildningarna under våren kraftigt reducerats i takt med de restriktioner som införts i hela vårt samhälle, så har vi fått se en kraftigt reducerad intäkt. Det i sin tur utmanar oss ekonomiskt, då detta är vår främsta intäktskälla jämte statliga- och förbundsbaserade bidrag. Under maj månad har vi nödgats att korttidspermittera personal som ni säkerligen märkt av om ni har regelbunden kontakt med vårt regionala kansli. Arbetsstyrkan är reducerad med 40 % per anställd, vilket gör att prioriteringar och arbetstider har lagts om fram till och med sista augusti. I juni månad fick styrelsen även ta det tråkiga beslutet att en utav regionens anställda behövde sägas upp med anledning av arbetsbrist och ekonomi.

Jonatan Petersson vars huvudsakliga fokus har varit föreningskontakt och föreningsstöd har behövts varslas, vilket gör att vi behöver prioritera om och anpassa regionens arbete inför hösten utifrån dessa nya förutsättningar. Jonatan gör sin sista arbetsdag på Gymnastikförbundet Öst den 31 augusti.

Som med alla kriser så blir vi utmanade i vårt sätt att arbeta och vi tvingas ibland till tuffa beslut. I relation till det så kan vi även notera flera positiva aspekter som exempelvis den kraft- och idérikedom som finns inom gymnastikrörelsen nationellt och i synnerhet regionalt. Vi har tvingats ställa om sättet att mötas på i digitala former, men som vi också ser som positiva synergier inför framtidens mötesplatser och erfarenhetsutbyten.

Även om vi har gått och fortsatt går i ganska kraftig motvind, så hoppas vi att vinden mojnar inför hösten och att vi utifrån de nya förutsättningarna fortsatt kan erbjuda er föreningar det fina stöd som ni behöver och förväntar er av oss. Våra utbildningar kommer under augusti månad att vara fortsatt reducerade, men kommer i viss omfattning erbjudas digitalt. Vi ber er hålla koll på vår hemsida för aktuell status kring respektive planlagd utbildning. Vår kapacitet inom föreningsstöd kommer framöver att bli begränsad och vi kommer behöva luta oss mer mot resurserna som finns på RF/SISU Stockholm respektive Gotland, men vi hoppas ändå att med gemensamma krafter kunna erbjuda er föreningar ett antal mötesplatser för att fortsatt kunna fånga upp viktiga frågor och signaler i ert fortsatta arbete.

En varm och solig sommar är förhoppningsvis i antågande och därmed också semestertider. Vi vill med det uppmärksamma er på att vårt kansli kommer vara helt stängt under veckorna 29-32. Vår personal kommer att vara fortsatt permitterad fram till den 31 augusti, samt ha lite olika frånvaro i juli och augusti med anledning av semestrar och föräldraledighet enligt nedan;

  • Kristian Gunnarsson, kanslichef, semester och föräldraledig perioden 9 juli-30 augusti
    (akuta ärenden och kontakt under denna period sker till ordförande Stefan Agnvall på This is a mailto link)

  • Hanna Grahn, idrottskonsulent utbildning, semester 9 juli-6 augusti

  • Jonatan Petersson, idrottskonsulent föreningsstöd, semester 13 juli-10 augusti

  • Danielle Marand, föräldraledig fram till 15 oktober.

Vi vill med den informationen och de orden önska er en riktigt härlig sommar och tack för samarbetet under en händelserik och annorlunda vår. Vi hoppas att sommaren kommer att ge oss alla en möjlighet att kunna umgås på trygg distans till våra nära och kära. Vi hoppas även kunna ta emot hösten med ny kraft och nya förutsättningar så att vi med gemensamma krafter kan fortsätta driva på Svensk Gymnastiks utveckling.

Ta hand om varandra och soliga sommarhälsningar!

Stefan Agnvall, ordförande
Yvonne Nibelius, vice ordförande
Kristian Gunnarsson, kanslichef

Skribent: Kristian Gunnarsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved