Hoppa till sidans innehåll

We Move-deltagare påbörjar sina ledaruppdrag

07 JUL 2017 10:57
Under våren har ett antal av våra deltagande ensamkommande ungdomar i etablerings- och parkourprojektet We Move utbildat sig som ledare. Under sommaren håller de i ett antal prova på-aktiviteter för att till hösten bli ett tillskott hos er föreningar
  • Skapad: 07 JUL 2017 10:57

Våren har gått snabbt inom We Move. Vi har tränat varje lördag, haft en terminsavslutning på Bounce och åtta av våra deltagare har gått Baskursen och Parkour/Freerunning steg 1, med sikte på att få bidra till verksamheten hos er föreningar i regionen!

Den här och nästa vecka deltar några av våra utbildade ungdomar i Röda korsets sommarkollo för ensamkommande ungdomar på en härlig gård ute på Skeppsholmen i Stockholm. Här ges möjlighet till en mängd aktiviteter; bland annat snickeri, segling, drakflygning och matlagning - och även parkour, tack vare våra ungdomar och föreningen All Star Gymnastics som lånar ut sina redskap till oss.


Mubarez Jafari demonstrerar hur man gör en så kallad 'double kong' på Röda korsets sommarkollo.

Under en gassande varm och solig nationaldag var även våra We Move-ledare med i Rålambshovsparken tillsammans med barnkommittén och volontärer från GiH och All Star Gymnastics. Hundratals barn deltog outtröttliga i bamsegympa, parkour och hinderbarnor som ställdes upp, och enligt Kungsholmens stadsdelsnämnd var gymnastiken den mest uppskattade och välbesökta ytan under dagen!


Hundratals barn provade på gymnastik under en solig nationaldag i Rålambshovsparken.

Utöver roliga och utmanande prova på-aktiviteter pratade barnkommittén med många föräldrar under dagen och kom hem med en lång lista på intresseanmälningar från föräldrar som kan tänka sig att gå in som ledare till höstens barngympa-grupper i vår regions föreningar.


Gymnastik är inte bara för barn! Många föräldrar deltog glatt i våra Bamsegympa-uppvärmingar.

Har er förening behov av ledare till bamsegympa eller barngymnastik, men har missat barnkommitténs utskick angående detta? Kontakta dem på This is a mailto link.

Har er förening behov av parkour-ledare? Kontakta vår idrottskonsulent Jonatan på This is a mailto link eller 08-627 40 48. Ambitionen är att sysselsätta våra We Move-ledare hos er föreningar till hösten, då de både längtar både efter delaktighet i föreningslivet såsom möjligheten att få lära ut parkour!

Skribent: Kristian Gunnarsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved