Hoppa till sidans innehåll

Utbildning och utbildningskrav


Gymnastikförbundets utbildningar sätter rörelse och ledarskap i centrum. De grundar sig på kunskap, är pedagogiska och lockar fram lusten att leda. Det finns ett brett utbud inom alla våra verksamheter, där du själv kan välja varierande inriktningar beroende på intresse.

Grundläggande ledarutbildning

Baskurs Barn och Ungdom är Gymnastikförbundets grundläggande ledarutbildning för alla som leder barn och ungdomar. Utbildningen ger dig som ledare en bred och stabil grund för ditt ledaruppdrag med en helhetssyn på den aktive. Den ger också förståelse för hur du som ledare anpassar träningen och övningarna till olika individers specifika förutsättningar. Efter genomför Baskurs Barn och Ungdom kan du gå vidare till alla utbildningar inom både barn-, ungdoms- och tävlingsgymnastik.

Baskurs Gruppträning ger dig grunden för att bli gruppträningsinstruktör. Utbildningen fokuserar på ledarskap, anatomi, fysiologi, rörelseskolning och musikanalys som är viktiga grundfundament i din roll som gruppträningsinstruktör. Gymnastikförbundet rekommenderar att du som ny ledare startar med denna grundutbildning för att sedan välja vidare inriktning.

Utbildningskrav för ledare inom Gymnastikförbundet

Föreningen ansvarar för att alla aktiva ledare har korrekt utbildning och följer Gymnastikförbundets utbildningskrav.

Utbildningskalender och anmälan

Utbildningarna arrangeras primärt av förbundets regionala kontor, som är uppdelade geografiskt. Det är till det regionala kontoret du vänder dig om du har frågor king ett specifikt utbildningstillfälle. Anmälan till Gymnastikförbundet Östs utbildningar gör du under menyn Utbildningsanmälan.

Har du hittat till Gymnastikförbundets utbildningskatalog? Vi har närmare 70 olika utbildningar; från teori- och ledarskapsutbildningar till teknik- och inspirationsutbildningar.

Du kan också ladda ned Gymnastikförbundets utbildningskatalog till din dator - alternativt kontakta This is a mailto link för att beställa tryckta kataloger som skickas med posten.

Uppdaterad: 15 DEC 2017 11:16 Skribent: Kristian Gunnarsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved