Hoppa till sidans innehåll

Barngymnastik - leka och läraKursen lägger grunden för rörelse hela livet och riktar sig till dig som är ledare för barn upp till sex år. Kursen inleds med självstudier, där du som deltagare redan innan kurstillfället får redskapskännedom, en introduktion i barns fysiska och mentala utveckling samt barnrättsperspektivet. Kursen inleds med samarbete mellan stor och liten, som inspiration till innehåll i familjegympa. Kursen genomsyras av rörelseglädje via lekar, dans och redskapsbanor. Avsnittet om lekar är fyllt med tips på hur du kan få in styrka, handredskap och samarbete som en naturlig och rolig del i träningen.

När barnen är små är det viktigt att de får möjlighet att utveckla och träna sin grundmotorik, det gör vi i spännande redskapsbanor med olika teman. Genom rim, rytm, ramsor och sång tränar barnen sin språkliga medvetenhet vilket kan lägga grunden för läs- och skrivutvecklingen. Genom fingerramsorna tränas även finmotoriken. I avsnittet om dans lär barnen sig att lyssna på musiken och att reglera hastigheten på rörelsen. Dansen är också ett bra sätt för att uttrycka känslor. Kursen avrundas med tips på nedvarvning och avslutningslekar. 

I denna kurs utvecklar du ditt ledarskap för målgruppen; med praktiska tips för hur du möter och skapar trygghet hos de yngre barnen. Med det digitala materialet har du alltid den fullspäckade övningsbanken tillgänglig. 

Kursens längd är 10 lektioner á 45 minuter varav en lektion genomförs som självstudier inför kurstillfället.

Kurslängd: 1 dag (kursplan)
Åldersgräns: Från det år du fyller 15
Förkunskapskrav: Deltagaren ska, utöver kursens självstudier, ha genomfört 
Intro Svensk Gymnastik samt Gymnastikens baskurs - träning och tävling


 

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved