Hoppa till sidans innehåll

Jessica Pettersson - ledamot


Gymnastikbakgrund?
Min mor satte mig på barngymnastik när jag var 4 år och provade både AG och RG i några år innan jag fastnade för truppgymnastik. Min egen gymnastikkarriär hade jag med GF Uppsalaflickorna och hann bl.a. med att få ett JNM guld, SM brons och NM brons. Jag började som tränare vid 16 års ålder och har tränat gymnaster i åldrarna 4-20 år, både i Uppsalaflickorna, Brommagymnasterna och nu senast i Vasa Gymnastik. 
Föreningen Vasa Gymnastik grundade jag med några vänner år 2012 där fokus ligger på truppgymnastik i Stockholms innerstad. Där satt jag första året som kassör och 6 år som ordförande och avgick hösten 2019 för att istället kliva in som sportchefskonsult. I övrigt har jag varit domare i ca 10 år, suttit 2 år i Barnkommittén för region Öst samt något år i TTK Öst. Mitt senaste engagemang är att jag nyligen har blivit utbildare för Gymnastikens baskurs - träning och tävling.

Vad lockade dig att ta dig an uppdraget som styrelseledamot i regionen?
Jag brinner för sporten och har alltid velat göra mer, bidra mer. När jag blev tillfrågad att ställa upp som nominerad till årsmötet kände jag att det här blir ytterligare en chans för mig att göra mer för en sport jag brinner för. Det ska bli roligt och spännande att få bidra på ett strategiskt och regionalt plan efter att ha arbetat operativt i föreningsverksamhet i flera år.

Vad är din största styrka in i arbetet med Gymnastikförbundet Öst?Jag har en bred erfarenhet inom gymnastiken från olika discipliner och tävlings- och träningsnivåer. I mitt jobb idag arbetar jag med att hjälpa andra föreningar, inom olika idrotter, med administration och föreningsutveckling. Med den här breda bakgrunden tror jag mig ha en hyfsat bra bild av vilka olika utmaningar föreningar står inför dagligen.

Vad är den viktigaste frågan i region Öst idag enligt dig?
Hallfrågan är såklart en väldigt viktig fråga och knäcker vi den nöten så kommer fler att kunna utöva vår fantastiska sport. Inkludering är en annan viktig fråga enligt mig för att vi ska kunna växa som sport. Vi ska fortsätta jobba med gymnastik hela livet för att inkludera alla som vill börja samt fortsätta utöva gymnastikens alla discipliner.

Var önskar du att Gymnastikförbundet Öst befinner sig om 5 år?
Om 5 år har alla föreningar ett stort förtroende för GF Öst där alla föreningar får det stöd och den hjälp de behöver utifrån sina förutsättningar. GF Öst arbetar tillsammans med regionens föreningar på ett tydligt och effektivt sätt för att utveckla gymnastiken genom att inkludera fler, följa barnkonventionen, uppnå målen i Strategi 2025 med mera.

Var åker du helst på din semester?
Till alla möjliga ställen jag kan hitta äventyr och där jag kan göra och uppleva saker jag inte gjort/upplevt förut.

Vad i din kyl kan du inte klara dig utan?
Ost! Lagrad, stark ost.

Om du fick bjuda vem du ville på middag – vem skulle det vara och varför?
Tim Ferries så att vi kan snacka entreprenörskap och hur det är att leva som digital nomad 🙂. 

 

Uppdaterad: 13 MAJ 2019 13:13 Skribent: Hanna Grahn
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved