Hoppa till sidans innehåll

Jonatan Petersson - Idrottskonsulent


Idrottsbakgrund?
Jag testade på all möjlig idrott som barn. Jag har dock alltid älskat att slå volter på trampoliner, i sandtag och ner i vatten så när jag provade truppgymnastik som 12-åring i Huskvarna Gymnastikförening blev jag helt såld. Efter ett par år upptäckte jag också parkour och tricking på internet, och därefter är det de tre grenarna som jag ägnat och fortfarande ägnar mig åt, blandat med lite klättring och styrketräning.

 

Utbildningsbakgrund?
Jag har studerat till civilingenjör på KTH, samt lite psykologi och sociologi på Uppsala Universitet. Ingen typisk idrottslig utbildningsbakgrund med andra ord. Jag har även en lång bakgrund som ledare inom olika föreningar och discipliner samt arbetat som verksamhetschef på Brännpunkten Korpförening i Tyresö, som nu kommer till stor nytta i mötet med föreningarna.

 

Vad har du för roll på kansliet?
Jag arbetar som idrottskonsulent med föreningsutveckling inom regionen. Det har tidigare inneburit en stark satsning på våra vita fält (gymnastiksvaga områden), men nu vidgar vi synfältet och arbetar för att bli mer relevanta och bättre kunna svara mot den bredd av behov som finns hos våra föreningar.

 

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Gymnastiken är enormt betydelsefull och ger så mycket glädje och sammanhang till både barn, ungdomar och vuxna. Det räcker egentligen med att jag går till mig själv för att se, men är också något jag möter nästan dagligen i jobbet. För mig är det roligaste att få vara en del av det, och att bidra och stötta i både stort och smått till alla de drivna föreningar och individer som skapar och ger så mycket av sig själva inom gymnastiken.

Sedan är det alltid kul att hjälpa kollegorna med datorstrul som vem som helst borde kunna (eller?!).

 

Vilken är den viktigaste frågan i GF Östs verksamhet just nu?
Svaret ser olika ut beroende på vilka föreningar man frågar, men det finns några gemensamma nämnare. Tillgång till ändamålsenliga lokaler och redskap är allt som oftast bristfällig, och är en ständigt aktuell fråga för oss. Rekrytering av ledare – och att behålla de vi har – är ett annat viktigt, och väldigt nyanserat fokusområde. I och med det växande behovet av ledare arbetar vi även hårt för att öka antalet utbildningstillfällen i regionen. I relation till Svensk Gymnastik Vill och Strategi 2025 ser vi också en vilja och ett behov av att arbeta med värdegrundsfrågor i föreningarnas olika led.

 

Vad i din kyl kan du inte klara dig utan?
Blåbär är ju basföda, klarar sig någon utan det?

 

Hur och var spenderar du din semester i sommar?
Jag tar mig en promenad uppför ett berg i Norge, får lite sol i Makedonien och campar på Öland. Resten av sommaren spenderas med vänner och familj i Stockholm och hemorten - gamla goa Jönköping.

Uppdaterad: 25 JUN 2019 16:11 Skribent: Hanna Grahn
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved