Hoppa till sidans innehåll

Kristian Gunnarsson - Kanslichef


Idrottsbakgrund?

När jag var yngre höll jag på med flertalet idrotter. Simning, fotboll och karate, men har främst tränat och spelat innebandy på ungdoms- och seniornivå på relativt hög nivå. Ingen bakgrund som gymnastikutövare dessvärre men har arbetat i snart 7 ½ år inom Gymnastikförbundet, kommer även till hösten att dra på mig ledartröjan inom barngymnastiken, då min dotter ska börja med familje- och barngymnastik.

Utbildningsbakgrund?

Jag har läst en kandidat i Idrottsvetenskap på Högskolan i Halmstad, med inriktning på pedagogik, organisation och ledarskap. Delar av utbildningen innefattade även ämnen som idrottspsykologi och folkhälsovetenskapliga ämnen.

Vad har du för roll på kansliet?

Min roll på kansliet är som kanslichef, där jag dagligen arbetar med övergripande verksamhetsansvar och att stötta medarbetare och förtroendevalda i deras olika uppdrag. Mycket handlar även om att försätta regionstyrelsens strategiska inriktning till operativ verksamhet, samt anpassningar till nationella riktlinjer och krav. Samarbetet sker oftast tillsammans med anställda regionalt och centralt, med kommittéer, externa aktörer som är viktiga för vår verksamhet och såklart med våra föreningar som är kärnan och drivkraften i vår verksamhet. Många av utvecklingsfrågorna och flertalet projekt ligger även inom ramen för mitt ansvarsområde.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Drivet, glädjen till gymnastiken och utvecklingskraften ute bland våra föreningar. Utan våra föreningar är vi ingenting och det är fantastiskt att se alla olika verksamheter som finns och växer fram i regionen i syfte att skapa en meningsfull och aktiv fritid för både unga och gamla. Att få vara en del i det utvecklingsarbetet tillsammans med föreningslivet och att skapa förutsättningar och rörelseglädje för den enskilde utövaren, är både viktigt och givande med mitt arbete.

Vilken är den viktigaste frågan i GF Östs verksamhet just nu?

Frågan är både lätt och svår att svara på, då det finns många nyanser i hur vi kan skapa och möjliggöra attraktiva och välmående föreningsstrukturer. Jag tar mig friheten att dela upp frågan i tre delar. Anläggningar, lokaler, redskapsutrymmen och tillgänglighet är en stor knäckfråga för regionens verksamhet, dels ur ett träningsmiljöperspektiv, men även i förhållande till att kunna inkludera och tillgängliggöra vår verksamhet för fler. Ledare är en annan viktig fråga, de behöver dels bli fler och de ska vara välutbildade för en kvalitativ föreningsverksamhet. Slutligen men absolut inte minst är frågan kring föreningskultur och värdegrund, där det är viktigt att varje förening diskuterar förhållningssätt kring föreningsmiljöfrågor och har en lyhördhet kring våra utövares välmående och personliga utveckling.

Vad i din kyl kan du inte klara dig utan?

Ägg är en bra grej. Med rätt ”ingrediens-kompisar” funkar det till alla dagens måltider eller till efterrättsbaket.

Hur och var spenderar du din semester i sommar?

Mitt smultronställe är sommarstugan utanför Västervik i Tjust skärgård. Skog, hav och natur in på knuten är det perfekta tillhållet för att ladda batterierna. Eftersom det är renoveringstider där, så kommer några veckor innebära att snickarbältet åker på för att rusta upp kök och badrum. Annars kommer dagarna spenderas med familj och vänner, med mycket god mat, sol och bad. Älskar dessutom resa och äventyr, så hoppas även kunna få till en utlandsresa någonstans i Europa.

Uppdaterad: 18 JUN 2019 10:22 Skribent: Hanna Grahn
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved