Hoppa till sidans innehåll

Lena Lindahl - ledamot


Gymnastikbakgrund?
På Värmdö fanns ingen gymnastikförening när jag växte upp utan det blev andra idrotter som lockade, fotboll, ridsport och badminton. Men vi hade Fritt valt arbete 1 gång i veckan och då hade jag i stort sett Redskapsgymnastik varje termin i högstadiet.
Jag startade egen barngymnastik under period när jag arbetade som lärare, det var ingen verksamhet som var knuten till någon förening utan en fritidsverksamhet för barnen efter skolan.
När min äldsta dotter blev 3,5 år gick jag med i den nystartade föreningen GK Värmdö som barngruppsledare och där stannade jag 10 år som ledare. Inriktningen var Truppgymnastik på en grundläggande nivå. Har gått steg 1 utbildningarna inom Trupp.
2003-2004 gjorde jag en karriärvändning och lämnade projektledaruppdrag inom IT-branschen för att läsa till Hälsopedagog och massageterapeut på Lillsveds Folkhögskola. Den utbildningen innehöll gruppträningslära (spinning, gympa och vattengympa) samt friluftsliv och vinterutbildning.
Efter att ha haft egen verksamhet började jag jobba på Gymnastikförbundet 2005, först som ansvarig för barngymnastiken, var med och tog fram Bamsegympa. Sedan som breddidrottschef. Jag avslutade min tjänst våren 2016.
Sedan 2015 är jag åter aktiv i föreningen GK Värmdö, men nu som stöd till styrelse och kansli, samt en hel del lobby-arbeten mot kommunens tjänstemän och politiker gällande behovet av ytterligare en hall. Då företräder jag samtliga gymnastikföreningar i Värmdö. Jag är också med i den styrgrupp som vi bildat för att i höst (2019) gå samman med Värmdö Skärgårdsgymnaster.

Vad lockade dig att ta dig an uppdraget som styrelseledamot i regionen?
Jag brinner för gymnastik som verksamhet och främst vill jag sprida nya träningsformer som uppvisningsgymnastik och Alla Kan Gympa. Finns också ett intresse kring gruppträning i föreningsregi, men här tror jag man måste tänka nytt för att nå nya målgrupper och inte kopiera de kommersiella aktörerna. Det finns också många barn i utanförskap som inte har möjlighet att på egen hand ta sig in i föreningslivet och där föräldrar inte har möjlighet att stödja sina barn pga. olika förutsättningar. Här finns ett viktigt samhällsansvar att ta och det vore fantastiskt om gymnastikföreningarna kunde bli föregångare och ge alla barn en möjlighet till motorisk utveckling och bygga den fysiska självkänslan.

Vad är din största styrka in i arbetet med Gymnastikförbundet Öst
Min kompetens inom idrottsrörelsen. Mitt civila arbete som arbetar med strategiskt utvecklingsarbete inom fritidssektorn.
Kompetens inom påverkansarbete och hur man arbetar för att få till en förändring. Mitt breda kontaktnät inom idrottsrörelsen men även andra organisationer som arbetar med folkhälsofrågor. Har också kontakter inom politiken på regeringsnivå.

Vad är den viktigaste frågan i region Öst idag enligt dig?
Tillgänglighet både vad det gäller lokaler och ledare. Jag ser en utmaning gällande det ideella ledarskapet samt ökade krav på dagens ledare samtidigt som våra unga ledare, men även de äldre vill ha bra ersättning för sitt ”ideella” arbete.
Våra föreningar har svårt att växa då det medför ökade administrativa kostnader, vilket i sin tur ger en högre avgift för de som vill träna. Idrotten idag är ojämlik, vilket oroar mig!

Var önskar du att Gymnastikförbundet Öst befinner sig om 5 år?
Om 5 år är vi den sammanhållande länken för våra föreningar i regionen. De ser regionen som ett stöd-och kompetenscentrum. Det är naturligt att vända sig till GF Öst med utvecklingsförslag och projektinitiativ.
Lillsved ses som en självklar del av GF Öst dit föreningarnas unga ledare och gymnaster söker för att utbilda sig inom ledarskap, värdegrund, föreningslära, administration, träningslära samtidigt som de får möjlighet att träna sin specifika disciplin. Jag ser att Lillsved skulle kunna utbilda regionens framtida Sportchefer och tränare.

Var åker du helst på din semester?
Spanien där vi har vår lägenhet.
Men kan även stanna hemma på Värmdö med all vår vackra skärgård runt hörnet. Hänger gärna på någon av våra fina öar när det är sommar. Tidigare har vi haft egen båt, men nu är vi mer bekväma och åker med skärgårdsbåtarna och bor bra.
En hel del golf blir det också.

Vad i din kyl kan du inte klara dig utan?
Mitt kylskåp är ganska tomt, nu när barnen inte bor kvar hemma. Men varje morgon startas med en grön smoothie och då behövs, spenat, selleri, mango, citron och lime.

Om du fick bjuda vem du ville på middag – vem skulle det vara och varför?
Jag bjuder gärna Pia Sundhage på middag för att få tips om hur man bygger ett framgångsrikt lag där alla får ta plats och bli bekräftade.

Uppdaterad: 13 MAJ 2019 13:13 Skribent: Hanna Grahn
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved