Hoppa till sidans innehåll

Madelen Englund - ledarmot


Gymnastikbakgrund?
Jag har själv aldrig tränat gymnastik, men började med balett som 3 åring och höll sedan på i 18 år med det. Min tränarkarriär började när jag själv fick barn och jag ville hitta en aktivitet för min dotter. Jag ville att hon skulle få testa på något som påverkade motoriken positivt och som la en bra grund för vad helst hon skulle önska göra när hon blev gammal nog att bestämma själv. Så barngymnastik blev det naturliga valet! Det är idag 11 år sedan vi klev in i hallen hon som gymnast, jag som ledare. Sen dess har jag jobbat på kansliet, varit ansvarig för barn och basverksamhet och ledare på alla olika nivåer i föreningen. Jag har även sedan 6 år tillbaka varit aktiv som domare inom truppgympa.

Vad lockade dig att ta dig an uppdraget som styrelseledamot i regionen?
Jag har sedan i höstas engagerat mig via TTK Öst för att jag tycker att det är så himla kul med gymnastiken. Jag hade då under en längre tid tänkt att jag har mer att ge, och det blev första steget för mig. När jag sedan fick frågan om att gå med i förbundet så tyckte jag att det var en oerhört spännande ingång för att få vara med och påverka sporten som ligger mig så varmt om hjärtat.

Vad är din största styrka in i arbetet med Gymnastikförbundet Öst?
Jag klassar mig som ganska ny i föreningsvärlden med mina 11 år som vuxen i denna värld. Jag har massor att lära, men kan absolut tillföra lite nytänkande, ha lite andra infallsvinklar, och förhoppningsvis tillföra lite positiv energi (som det absolut inte verkar vara någon brist på, men mycket vill ha mer!).

Vad är den viktigaste frågan i region Öst idag enligt dig? Att vi kan försöka se till att så många som möjligt kan få gympa. Både på sina villkor, men även så ofta de vill och med sina kompisar. Många föreningar har långa köer, mycket beroende på hallfrågan, men även att det saknas ledare och att rätt förutsättningar finns i de hallar de kan få tillgång till.

Var önskar du att Gymnastikförbundet Öst befinner sig om 5 år?
Om 5 år så skall GF Öst vara en synlig del av gymnastiken där alla föreningar, stora som små, känner att dom kan få det stödet dom behöver. 

Var åker du helst på din semester?
Alperna, eller USA för skidåkning. Utöver gymnastiken är det min stora passion och något jag aldrig kan få nog utav.

Vad i din kyl kan du inte klara dig utan? 
Frukt! Jag älskar frukt. Gul kiwi, Melon och päron är favoriter, men drar alla över en kam.

Om du fick bjuda vem du ville på middag – vem skulle det vara och varför? 
Vår drottning Silvia. Jag skulle vilja prata childhood och allt vad den organisationen står för.  

Uppdaterad: 13 MAJ 2019 13:59 Skribent: Hanna Grahn
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved