Hoppa till sidans innehåll

Åsa Swalander - ledarmot


Gymnastikbakgrund?

Är en hästtjej från grunden. Tävlat och tränat egna hopphästar. Jag har där snöat in mig på teknik vid anridning och hoppningen. Övergav häst-livet 1999 för att kliva in och bli ledare i Tyresögymnastiken med stöttning av min nuvarande man, Anders Swalander.

Har varit aktiv ledare nu i samma förening i ca 20 år och tränat allt ifrån 5 åringar till SM-gymnaster inom truppgymnastik. Då jag även tycker om struktur och utveckling, så har jag även varit aktiv i styrelsen som vice ordförande och ordförande i 12 år.

Älskar gymnastiken på träningsgolvet, då jag fortfarande får hjälpa till att klura på teknik och utförande vid både ansats och voltrotationen. Allt för att hjälpa våra aktiva att känna trygghet i det de gör och kunna utvecklas.  

Vad lockade dig att ta dig an uppdraget som styrelseledamot i regionen?

Tycker om att arbeta i team och med människor som brinner för samma saker.  Efter att ha lämnat styrelsen i Tyresögymnastiken, ville jag gärna fortsätta att arbeta med likartade frågor.

Jag tycker att GF Öst har ett bra tänk, som jobba både strategiskt och operativt med flera olika frågeställningar för våra medlemsföreningar.

Hoppas kunna bidra med tankar och idéer för att hjälpa utveckla metoder och verktyg för att kunna stötta våra föreningar i regionen.

Vad är din största styrka in i arbetet med Gymnastikförbundet Öst?

Min största styrka just nu, tror jag är, att jobba med föreningsutveckling dvs. metodutveckling, delaktighet, struktur och effektivisering.

Vad är den viktigaste frågan i region Öst idag enligt dig?

Viktigt att kunna nå ut till våra föreningar och jobba för föreningarnas välmående.

Många har det stressigt med både jobb och olika uppdrag och ofta låter man allt bara rulla på. 

Jag hoppas att GF Öst kan bidra med att föreningarna kommer åt fler idrottshallar/skolsalar i sina kommuner, få verktyg att kunna jobba med föreningsutveckling och få sina gymnaster och ledare att bli långvariga och stanna kvar i föreningslivet inom gymnastiken.

Var önskar du att Gymnastikförbundet Öst befinner sig om 5 år?

Att GF Öst är en uppskattad samarbetspartner till våra medlemsföreningar.

GF Öst ska kunna ge föreningarna ett bra stöd, metoder, verktyg mm. som bidrar till att deras förening, ledare, aktiva ska må bra.

Var åker du helst på din semester?

Thailand

Vad i din kyl kan du inte klara dig utan?

Keso och körsbärstomater

Om du fick bjuda vem du ville på middag – vem skulle det vara och varför?

Min familj: -) och tillsammans med goda vänner

 Då hela min familj är så splittrad med alla aktiviteter, arbete, olika uppdrag mm, så har vi sällan tid för en trevlig tid tillsammans. Att få en helg eller en middag tillsammans med familjen och i goda vänners sällskap, skulle vara det bästa just nu.

Uppdaterad: 05 JUN 2019 10:45 Skribent: Hanna Grahn
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved