Hoppa till sidans innehåll

Yvonne Nibelius - vice ordförande


Gymnastikbakgrund?
Som 6 åring började jag med redskapsgymnastik i SOL flickornas GF och efter några år blev jag truppgymnast. Jag var aktiv som gymnast fram tills jag var 17 år och det sista jag gjorde som just gymnast var att åka med till Gymnastikspelen i Umeå 1990. En riktig höjdpunkt!
När jag var 13-år började jag som prya i en av föreningens barngrupper i Västertorp och i år 2019 fick jag en utmärkelse då jag nu passerat 30 år som tränare i SOL GF.
Under mina år som tränare har jag varit störst del inom truppsidan men barn & ungdomsgymnastiken har alltid legat mig varmt om hjärtat då alla ska få träna gymnastik oavsett kunskapsnivå.
På 90-talet började jag engagera mig i föreningens olika kommittéer och sektionsstyrelser för att år 2000 bli invald i föreningens huvudstyrelse. 2016 avgick jag i styrelsen men fortsatte mitt engagemang i GF Öst styrelse från mars 2018.

 

Vad lockade dig att ta dig an uppdraget som styrelseledamot i regionen?
Jag vill att Stockholm stad ska ta gymnastikens hallproblematik på allvar och även se till så att de grupper som tränar i skolhallar runt om i länet får tillgång till redskap så att de kan bedriva bra, säker och utvecklande gymnastikträning.

 

Vad är din största styrka in i arbetet med Gymnastikförbundet Öst?
Min långa verksamma tid som aktiv inom gymnastiken vilket innebär att jag vet en del av vad våra föreningar önskar att vi i GF Öst bör arbeta med. Men den största styrkan är nog mitt genuina engagemang för gymnastiken och alla våra aktiva unga som gamla.

 

Vad är den viktigaste frågan i region Öst idag enligt dig?
Hallproblematiken som även inkluderar våra skolsalar där vi inte får plats med våra egna redskap alternativt att idrottslärarna inte låter oss använda skolans redskap

 

Var önskar du att Gymnastikförbundet Öst befinner sig om 5 år?
Då har vi byggt oss en egen anläggning för lägerverksamhet på Gotland alternativt i Nynäshamn dit våra föreningar över hela landet vill åka till. Vi har även utökat vår kompetens bland våra ledare och tränare vilket innebär fler utbildningar i region öst.

 

Var åker du helst på din semester?
Till Sydafrika där jag har varit tre gånger. Att få uppleva detta lands natur och djur är något extra allt.

 

Vad i din kyl kan du inte klara dig utan?
Ägg för det är gott man blir mätt och så kan man baka och laga mat med dem.

Om du fick bjuda vem du ville på middag – vem skulle det vara och varför?
Mata Hari, dansösen som kom från Nederländerna och bl.a var kvinnlig spion under 1:a världskriget.

Dels skulle det vara intressant att höra hur det var att leva som kvinna i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet men också fråga vad som gjorde att hon började arbeta som spion och hur det var. Det finns så mycket skrivet om henne men att få höra hennes egna ord vore spännande.

Uppdaterad: 13 MAJ 2019 12:55 Skribent: Kristian Gunnarsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved