Hoppa till sidans innehåll

Vår organisation


Gymnastikförbundet Öst, tidigare Stockholms Gymnastikförbund och Gotlands Gymnastikförbund, genomgick 2012 en regionalisering nationellt och bildade därmed region Öst. Gymnastikförbundet Öst omfattas av Gotlands län och Stockholms län, med undantag för kommunerna Södertälje, Nykvarn, Norrtälje och Sigtuna

Gymnastikförbundet Öst är en ideell organisation och bildades 1919. Gymnastikförbundet Öst är en del av Svenska Gymnastikförbundet som bildades 1904 och är en av 71 specialidrottsförbund (SF) som tillsammans bildar Riksidrottsförbundet (RF).  

Medlemmar i Gymnastikförbundet Öst är alla cirka 140 föreningar som är de som genomför den praktiska gymnastikverksamheten.

Gymnastikförbundet Östs högsta beslutande organ är årsmötet som genomförs vartannat år i mars månad. Röstberättigande ombud på regionens årsmöte är samtliga medlemsföreningar i Gymnastikförbundet med regional tillhörighet.

Årsmötet väljer en Regionstyrelse som består av en regionssordförande och åtta ledamöter. Till sin hjälp har regionstyrelsen ett kansli bestående av en kanslichef och två idrottskonsulenter som finns placerade på Stockholmsidrotten på Vretenvägen 4 i Solna Strand (Stockholm).

Till sin hjälp har Gymnastikförbundet Öst ytterligare förtroendevalda representeanter ute i våra kommittéer som företräder våra olika verksamhetsformer och dess utveckling regionalt, med stöd och hjälp från det regionala kansliet.

Uppdaterad: 26 JUN 2017 15:31 Skribent: Kristian Gunnarsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved