Hoppa till sidans innehåll

Vita fält


Svenska Gymnastikförbundet antog vid förbundsmötet 2012 ”Vision 2020” med verksamhetsidén ”Rörelse hela livet”. Alla människor, oavsett bakgrund, ska få plats inom vår stora gymnastikfamilj. Till visionen kopplades även några kvantitativa mål som ska vara uppfyllda år 2020. Dessa innefattar bl.a. en total ökning av antalet medlemmar från dåvarande 210 000 till 400 000 samt att 15 % av alla barn ska vara medlem i en gymnastikförening mot dåvarande 7 %. För att understryka denna inkluderande inställning antog förbundsmötet 2014 en ny utvecklingsmodell som fokuserar på bredden och visar hur vi prioriterar folkhälsa där alla ska kunna hitta insteg till gymnastiken, oavsett tidpunkt i livet.

I linje med visionen initierade Gymnastikförbundet Öst i augusti 2014 en satsning på barn och ungdomsgymnastik. En projektledare anställdes med särskilt fokus på att skapa verksamhet på de områden där vi har låg verksamhet. Prioriterade aktiviteter har varit barngymnastik och parkour, där särskilt intresset för parkour visat sig vara stort.

Projektledaren är numera en beständig del i Gymnastikförbundet Öst verksamhet men med samma fokus och uppdrag att möjliggöra och skapa aktiviteter på våra vita fält för framförallt barn och ungdomar, men även vuxna som inte syftar till tävling.

Vi söker löpande föreningar både inom och utanför gymnastiken som vill vara med och skapa aktiviteter och en meningsfull fritid för alla ålderskategorier i vår region, i synnerhet i de områden där vi ser att vi har liten eller ingen represantation av gymnastiken.

Vill du veta mer eller vara med i denna projektsatsning?

Ta kontakt med vår idrottskonsulent Jonatan Petersson på 08-627 40 47 eller This is a mailto link

Uppdaterad: 11 JUL 2017 12:04 Skribent: Kristian Gunnarsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved