Hoppa till sidans innehåll

Anläggningar och opinion


Den 29 januari 2019, i samband med Gymnastikförbundet Östs extra årsmöte, bjöds föreningarna i regionen in till ett föreningsforum på temat anläggningar, opinionsbildning mot kommun och gymnastiken som samhällsaktör.

Till träffen hade vi bjudit in Sandro Wennberg, VD på på Influera PR och Kommunikation, med mångårig erfarenhet från de politiska strukturerna på både kommunal och nationell nivå. Därtill medverkade även Daniel Glimvert som arbetar som anläggningsansvarig på Gymnastikförbundet nationellt.

Tillsammans gjorde Sandro och Daniel en presentation kring den allt så viktiga anläggningsfrågan, som är problematisk i hela vårt avlånga land, men framförallt i våra stortstadsregioner och Stockholm i synnerhet. Deltagarna fick ta del av statistik och användbara verktyg kring hur en förening behöver tänka när de vill få igenom sina idéer kring en ändamålsenlig anläggning, samt vilka strukturer som är viktiga att känna till i det viktiga påverkansarbetet gentemot kommunen och dess politiker och tjänstemän. Träffen lyfte också värdet av gymnastiken som ett samhällsintresse och inte ett särintresse, samt vilka starka incitament detta kan ge föreningar i sitt påverkansarbete och som samhällsaktör i sitt lokala upptagningsområde.

Ta del av presentationen från föreningsträffen här.

Du kan också ta del av flertalet användbara verktyg och tips via Gymnastikförbundets hemsida i föreningens påverkansarbete via följande sida: https://www.gymnastik.se/forforeningar/traningsmiljoeranlaggningar/narduskamotadinkommun/

Uppdaterad: 04 FEB 2019 10:24 Skribent: Kristian Gunnarsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved