Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fotograf Patrik Persson

Utbildning


Här hittar du alla Gymnastikförbundets utbildningar inom parkour, freerunning och tricking. 

Parkour/Freerunning steg 1

Under utbildningen får du grundläggande teknik, metodik, säkerhet och passningsteknik för parkour/ freerunning. Du får också tips på träningsupplägg för en termin samt att du får förståelse för hur strukturerad träning kan minska antalet skador. Utbildningen ger möjlighet till användning av trampolin, trampett, räck och sviktgolv till och med grenspecifika enkelvolter med helskruv.

Kurslängd: 1 dag
Åldersgräns: Från det år du fyller 15 Förkunskapskrav: Baskurs Barn och Ungdom

Tricking steg 1

I denna utbildning får du lära dig teknik, metodik och passningsteknik för grundläggande övningar inom tricking. Du får också tips på träningsupplägg för en termin samt att du får förståelse för hur strukturerad träning kan minska antalet skador. Utbildningen ger möjlighet till användning av trampolin, trampett, räck och sviktgolv till och med grenspecifika enkelvolter med helskruv.

Kurslängd: 1 dag
Åldersgräns: Från det år du fyller 15
Förkunskapskrav: Baskurs Barn och Ungdom

Parkour/Freerunning och Tricking steg 2

Utbildningen Parkour/Freerunning & Tricking Steg 2 ger dig metodik i avancerade rörelser som exempelvis double kong, castaway, kong gainer och double cork. Dessutom får du lära dig säkerhet och metodik kring dubbla volter med skruvar på trampolin, trampett och tumbling. Allt detta vävs ihop med ett ständigt tänk och även praktiska exempel om skadeförebyggande träning.

Utbildningen lämpar sig för dig som är ledare för grupper med erfarna utövare som vill lära sig ännu mer och utvecklas. Utbildningen är mestadels praktiskt men med inslag av teori.

Kurslängd: 2 dagar
Åldergräns: Minst 16 år
Förkunskapskapskrav: Parkour/freerunning steg 1 eller Tricking steg 1 + därefter minst 60 timmars praktik i hallen under minst sex månader alternativt varit ledare i ett år 

Utbildningskalender och anmälan

Har du hittat till Gymnastikförbundets utbildningskalender? Vi har närmare 70 olika utbildningar; från teori- och ledarskapsutbildningar till teknik- och inspirationsutbildningar.

Du kan också ladda ned Gymnastikförbundets utbildningskatalog för 2018 till din dator - alternativt kontakta This is a mailto link för att beställa tryck

Gymnastikförbundet är organiserat med ett nationellt och åtta regionala kontor. Utbildningarna arrangeras primärt av våra regionala kontor, som är uppdelade geografiskt. Det är till det regionala kontoret du vänder dig om du har frågor king ett specifikt utbildningstillfälle, klicka här för att länkas vidare till våra regionala kontor.

Uppdaterad: 14 FEB 2019 11:39 Skribent: Filip Krolopp
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Gymnastikförbundet Öst
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: 086274047
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved