Hoppa till sidans innehåll

Trupptävlingar i Syd våren 2020

30 JAN 2020 14:53
Med anledning av RFs riktlinjer för Barn- och Ungdomsidrott och i och med att Barnkonventionen är lag fr o m 2020 så kommer vi inte längre att publicera resultat på våra regionala tävlingar.
  • Uppdaterad: 30 JAN 2020 14:53

Vi har under våren 2020 även gjort nedan små förändringar, för att än mer tydliggöra vad som är viktigt att tänka/fokusera på när man tävlar med barn på regionnivå.

 

  • På RegionSjuan hålls en liten ceremoni/avslutning efter varje pool där diplom delas ut. För att hålla tävlingen kort för alla gymnaster så sker ingen prisutdelning i slutet av dagen utan medaljer skickas hem till ansvarig för anmälan och föreningen väljer hur och när de delas ut. Resultatlistor mejlas ut till ansvarig för anmälan i efterhand.
  • På RegionSexan-Trean sker prisutdelning efter avslutad tävling. Prisutdelning sker i omvänd placeringsordning, dvs. brons, silver och guld. Resultatlistor mejlas ut till ansvarig för anmälan i efterhand. För att i de första poolerna veta hur man ligger till i tävlingen så hålls en kort ledarsamling efter avslutad pool, där de aktuella 1-3:e placeringar uppges.


Från 2020 införs även en ändrad version av det Nationella Bedömningsreglementet (Nat. Br.). Det huvudsakliga syftet med uppdateringen har varit att skapa en större harmoni med Code of Points (CoP) som gäller på de högre nivåerna och för att ge gymnasterna en bra förberedelse och grund för att kunna tävla på högre nivåer. Med anledningen av detta har Tävlingsbestämmelser Syd och Tävlingsregler för Åttan och Sjuan anpassats efter det nya Nat Br och Barnkonventionen. Arrangörsinformation är också uppdaterad. Se till så att ni har de senaste uppdaterade reglerna innan ni åker på en tävling. Alla dokument hittar ni här på hemsidan, under: Tävlingsinriktning-Truppgymnastik-Tävlingsbestämmelser-Regionstävlingar.

 

Vi kommer i början av sommaren att presentera ytterligare förändringar inför hösten 2020, då vi gemensamt med alla övriga regioner enats om samma tävlingssystem.

 

Detta är bara en del i det arbete vi håller på med just nu för att förstärka ett livslångt idrottande, där resultat ges liten uppmärksamhet. Vi vill med tävlingsgymnastiken i regionen stimulera till kvalitativ och långsiktig idrottslig utveckling och motverkar toppning och utslagning.

 

Utifrån RFs riktlinjer för Barn- och Ungdomsidrott vill vi att ni som ledare/förening ska tänka på:
- Att resultaten ska ges liten uppmärksamhet.
- Att det enskilda barnets utveckling ska stå i centrum och inte barnens inbördes rangordning. 
- Att stimulera till kvalitativ och långsiktig idrottsutveckling istället för att lägga vikten på att vinna.
- Att värna om att alla får uppleva glädje och gemenskap.

Skribent: Christel Attermalm
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved