Hoppa till sidans innehåll

Parkour


Le Parkour, freerunning eller l’Art du Déplacement började utövas aktivt först på 80-talet i Lisses, en av Paris mindre förorter. Träningsformen har inspirerats från en lång rad av träningsformer och filosofier. Rötterna går så långt bak som den militära hinderbanan på 60-talet. Dock
kom begreppen parkour och freerunning först till senare.

I dagens parkour finns det många som anser parkour vara en livsstil, ett sätt att se på och bemöta vardagen. Andra nöjer sig med att träna parkour som en rolig fritidssysselsättning. Många ser även möjligheter för att bidra till parkourträningen genom andra träningsformer som klättring, akrobatik och allmän balansträning. Genom detta har synen på vad parkour är och inte är ändrats hundratals gånger. Gemensamt för alla är möjligheten till utveckling på egna villkor.

Gymnastikförbundet Syd arrangerar årligen flera Parkourutbildningar för föreningsledare. För att se aktuella utbildningar, välj fliken Utbildning och sedan utbildningskalender.

Varje år arrangeras även många parkourläger/jam  på Lingvallen för barn- och ungdomar. Läs mer om dessa under lägerfliken.

På denna länk kan du läsa mer om  Parkour/Freerunning- och Tricking

Är du intresserad av att veta mer om parkour är du välkommen att kontakta Pia Holm på This is a mailto link som kan hänvisa dig till rätt person i vår kommitté.

Parkourkommittén
Robin Olovsson
Patrik Lill
Joel Vaissi
Saleh Moradi
Sofia Centre
Gavin Nejsum
Oscar Gustavsson

Uppdaterad: 07 MAR 2018 14:48 Skribent: Liselotte Lindahl
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Syd
Lingvägen 19
262 61 Ängelholm

Kontakt:
Tel: 043120107
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved