Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mats Nydesjo

Inspirationsdag med Stefan Gustavsson

17 JUN 2020 09:15
Välkommen på inspirationsdag med Stefan Gustavsson (Hammarbygymnasterna) lördagen den 5 september i Växjö och söndagen den 6 september i Huskvarna. Stefan kommer att bjuda på kreativ styrketräning, rörlighetsträning, blandade gympaklassiker mm.
  • Uppdaterad: 13 JUN 2019 09:15

Klicka här för att läsa hela inbjudan för Växjö 5/9
Klicka här för att läsa hela inbjudan för Huskvarna 6/9

Klicka här för anmälan

OM STEFAN GUSTAVSSON
Stefan är tränare för Hammarbygymnasternas Legendariska Grupp 69 och skapare av tränings-konceptet Multigymnastik. Han bestämde sig för många år sedan att tänka nytt och starta en grupp för gymnaster som ville satsa hårt utan att tävla på traditionellt sätt. Han skapade då ett koncept som han kallar ”multigymnastik”, vilket innebär att man blandar helt fritt från olika gymnastikdiscipliner som exempelvis truppgymnastik, manlig- och kvinnlig artistisk gymnastik, trampolin, parkour och ”obstacle course” (hinderbana). Tanken är att ge en så allsidig träning som möjligt för att göra den mer varierad och roligare samt undvika förslitningsskador vilket leder till slutmålet: att utövarna stannar längre i gymnastiken. Se @legendariskagrupp69 på Instagram för att se mer av Stefan och hans gymnaster.

INNEHÅLL INSPIRATIONSDAGAR
Kreativ styrketräning
Styrketräning är en väldigt säker träningsform som i sig självt orsakar väldigt få skador och är fantastisk för att minska risken att skada sig när man gör en gymnastikövning. Detta blir en praktisk del där du kommer få med dig en stor mängd övningar i alla möjliga redskap för att göra styrketräningen så kreativ och rolig som möjligt. Vi går även igenom skillnader mellan excentrisk, koncentrisk och isometrisk träning och i vilka situationer dessa behövs.

Vi går även igenom varför vi gör de olika övningarna, vilka muskler som tränas, vilka typer av skador man förebygger och även en del anatomi samt visa hur man kan skala olika övningar så att de passar olika nivåer.

Denna del kommer att vara huvudfokus för inspirationsdagen och det kommer att finnas möjlighet att praktiskt testa de olika övningarna.

Man kan söka efter #coach69_powerfit på Instagram för att få en bild av vad det rör sig om.

Rörlighetsträning
Vi går igenom grundläggande kunskaper runt rörlighetsträning som exempelvis: Tänjning kontra töjning, aktiv rörlighetsträning, passiv stretching, stretching med PNF-metoden, vad vetenskapen säger om stretching, musklernas längd/kraft-samband, mm.

Blandade gympaklassiker
Exempelvis klassisk ungersk mattuppvärmning, huvudståendekombinationer, brytning, huvudvolt mm.

Övrigt
Tanken är att det också ska finnas tid till frågor som kan vara av både praktisk eller teoretisk karaktär som exempelvis, tejpa en stukad fot, teknik i specifika gymnastikövningar, multigymnastik, biomekanik, ledarskap, förslag på litteratur, etc.

Vi vill uppmana dig som har önskemål om innehåll att skicka in dina förslag i förväg till This is a mailto link

Skribent: Emma Ahlstrand
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Sydost
Box 3098
350 33 Växjö

Besöksadress:
Hejargatan 7
350 33 Växjö

Kontakt:
Tel: 047021313
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved