Hoppa till sidans innehåll

Nya barngymnastikkurser!

22 SEP 2020 08:02
Under hösten 2020 lanseras kurserna Barngymnastik - leka och lära samt Barngymnastik - variera och utmana.

Missa inte våra utbildningsdatum för de nya kurserna, se aktuella datum i fliken för utbildningsanmälan under utbildning!
  • Uppdaterad: 08 MAJ 2020 11:02

Barngymnastik – leka och lära!

Kursen lägger grunden för rörelse hela livet och riktar sig till dig som är ledare för barn upp till sex år.  Utbildningen inleds med samarbete mellan stor och liten, som inspiration till innehåll i familjegympa. Kursen genomsyras av rörelseglädje via lekar, dans och redskapsbanor. 

 

I denna kurs utvecklar du ditt ledarskap för målgruppen; med praktiska tips för hur du möter och skapar trygghet hos de yngre barnen. Med det digitala materialet har du alltid den fullspäckade övningsbanken tillgänglig.

Läs mer om kursen Barngymnastik - leka och lära här. 

Barngymnastik - variera och utamana!

Denna kurs tar barn- och ungdomsgymnastiken till en ny nivå, allt för att du ska kunna leda roliga och utmanande träningar med stor variation. Den här kursen är en guldgruva för dig som leder aktiva från sju år och uppåt. Med cirkus tränas lekfullhet och kreativitet; gymnastiken och cirkusen delar det glädjefyllda förhållandet till den egna kroppens rörelser genom exempelvis jonglering och parakrobatik.

För trampett och satsbräda får du grunderna till och med grupperad frivolt inklusive passningsteknik. På matta; handvolt, flickis och rondat inklusive förövningar och pass. Dans för både uppvärmning, uppvisning och träning; med koreografi och effekter som hjälper de aktiva att träna koordination och eget uttryck – men också musikanalys för att kunna använda musik i träningen genom att anpassa tempo, tema och karaktär. Hopprep; med enkelrep, långrep och dubbelrep. Yoga för både glädje och ro, främjar koncentration och avslappning.  

I denna kurs utvecklar du ditt ledarskap för målgruppen; med praktiska tips för hur du möter och skapar trygghet hos de äldre barnen/ungdomarna. Kursen inleds med självstudier, där du som deltagare förbereder dig inför kurstillfället och med det digitala materialet har du alltid den fullspäckade övningsbanken tillgänglig.

 

Läs mer om kursen Barngymnastik - variera och utmana här. 

 

Skribent: Anna Sundström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Gymnastikförbundet Sydost
Box 3098
350 33 Växjö

Besöksadress:
Hejargatan 7
350 33 Växjö

Kontakt:
Tel: 047021313
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved