Hoppa till sidans innehåll

Konvertera/omvandla dina gamla utbildningar


Här kan du ta del av det webbinarium som genomfördes den 22 oktober om Gymnastikförbundets nya utbildningssystem, presentation av de nya utbildningarna och hur du nu ska omvandla/konvertera dina gamla utbildningar till de nya.

LÄNK TILL WEBBINARIET

LÄS MER OM ATT KONVERTERA KURS HÄR

Bakgrund till utbildningsrevision
På Förbundsmötet 2016 beslutades att Gymnastikförbundets utbildningssystem skulle revideras för att anpassas till vår utvecklingsmodell och nyckelfaktorer. Innehållet i kurserna behövde uppdateras med mer kunskap kring bland annat barns och ungas utveckling, inre drivkraft, hållbar träning och ledarskap. Utbildare och ledare inom organisationen har sedan flera år tillbaka framfört en önskan om en modernisering av kursutbudet. Både vad gäller innehåll och form.

Vad händer nu
Redan nya kurser som har lanserats är Alla kan gympa, Intro Svensk Gymnastik och Gymnastikens baskurs - träning och tävling, barngymnastik leka och lära samt barngymnastik variera och utmana.

2021 lanseras de nya kurserna i ledarskap och träningslära, som ersätter tidigare teoriutbildningar. Även alla utbildningar inom truppgymnastik blir nya under 2021.

Längre fram
Efter 2021 kommer även utbildningar för gruppträning och de andra tävlingsdisciplinerna att revideras, samt ny hjälpledarkurs.

Konvertering - Det här händer med dina gamla kurser när vi nu lanserar nya!
Under 2021 lanseras nya kurser i träningslära, ledarskap och truppgymnastik, vi berättar redan nu om nya förkunskapskrav och konverteringsnycklar.

Den 1 januari 2021 lanserar Gymnastikförbundet helt nya kurser i träningslära och ledarskap. Dessa ersätter nuvarande teorikurser (steg 1-3). Detta innebär att alla discipliner får tillgång till nya kurser med delvis nya teorier och nytt innehåll. I och med att de nya kurserna ersätter befintliga kommer förkunskapskraven att ändras för samtliga discipliner. Den 1 augusti 2021 lanseras också nya teknik- och metodikkurser i truppgymnastik, som ersätter steg 1-4.

För att kunna tillgodoräkna tidigare utbildningar MÅSTE dessa omregistreras/konverteras manuellt. Följande konverteringsperioder gäller:

Teori Steg 1-3 -> Period för konvertering den 1 januari-31 juli 2021.

Stegutbildningar för truppgymnastik -> Period för konvertering den 1 augusti-31 december 2021.

Uppdaterad: 29 OKT 2020 11:01 Skribent: Anna Jedhammar
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Sydost
Box 3098
350 33 Växjö

Besöksadress:
Hejargatan 7
350 33 Växjö

Kontakt:
Tel: 047021313
E-post: This is a mailto link

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved