Hoppa till sidans innehåll

Ny gymnastikhall i Borlänge

20 SEP 2017 15:23
  • Uppdaterad: 17 SEP 2018 15:10

 

Borlänge Gymnastikklubb har hittat en lösning på sina lokalproblem. Den 28 oktober inviger klubben en ny gymnastikhall på Södra Backa, i en före detta butikslokal, kallad Diös-hallen.

– Vi håller på och ställer i ordning där. Nu kan vi äntligen vara samlade på samma ställe vilket är helt fantastiskt, säger Stefan Sandström, förälder, initiativtagare och tränare i klubben.

Borlänge Gymnastikklubb har i dagsläget omkring 500 medlemmar och kan nu utöka verksamheten. Det är en lokal på Hammargatan som blir klubbens nya hemvist. Där finns utrymme för klubbens grupper, och för ytterligare ett par hundra barn som står i kö för att få börja.

Klubben har tidigare haft sina tävlingsgrupper i Honefshallen och den övriga verksamheten utspridd till Ornäs, Forssaklackskolan, Tjärnaskolan och Tjärnaängskolan.

Caroline Sandström, Louise Sandström, Jessica Solhag och Sofia Stolpe är fyra av Borlänge GK:s totalt 40 ledare. Kvartetten håller i föreningens tävlingsgrupper i trupp- och artistisk gymnastik.

 

– Nu kommer vi att kunna ha våra redskap uppställda. Det har varit vår akilleshäl, men nu slipper flickor och pojkar släpa fram och tillbaka redskap, säger Stefan Sandström.

Klubben betraktar den nya hallen som ett mellansteg innan kommunen bygger den planerade idrottshallen vid Maserhallen.

– Nu har vi tider, så nu gäller det att vi får tag i ledare då det är ledarbrist, säger Stefan Sandström.

Det blir kommunen, genom Kommunfastigheter, som kommer att hyra ut hallen till klubben.

– Det är klubben själv som kommit med det här förslaget och gjort ett jättebra jobb, säger Mats Carlsson på kultur- och fritidsförvaltningen.

Ett bygglov ska ges från kommunen innan klubben kan börja använda hallen. Klubben har tidigare visat intresse för att flytta till det utrymda Coop Forum, men det förslaget ansåg kommunen inte genomförbart.

(artikel ur Dala-Demokraten 12 sept 2017)

Skribent: Ebba Folkeson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Gymnastikförbundet Uppsvenska
Idrottsgatan 2
753 33 Uppsala

Kontakt:
Tel: +4618231460
E-post: uppsvenska@gymnastik...

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved