Hoppa till sidans innehåll

Frågor & svar


Är det idé att gå utbildning nu? Det kommer väl snart ett nytt system? När kommer det nya systemet att komma igång?

Ja, det är absolut idé att gå utbildning nu! Det nya utbildningssystemet kommer att lanseras stegvis under flera års tid. Vi kommer att i god tid informera om när en utbildning försvinner och en ny kurs tillkommer - och hur du konverterar din tidigare utbildning till det nya systemet. 

Måste jag gå om utbildningar nu när det kommer nya?

Nej. Det innehåll som finns med i befintliga utbildningar kommer du att få tillgodoräkna dig in i det nya utbildningssystemet. 

Vilka utbildningar motsvarar de jag redan har? 

I god tid innan nya kurser lanserar kommer vi att informera om hur du tillgodoräknar dig tidigare utbildning och vad du eventuellt behöver komplettera med. Många av de nya kurserna kommer att till stor del motsvara dem kurser som finns idag. 

När kommer nya baskursen?

Gymnastikförbundet kommer fortsatt att ha två olika grundkurser; Gymnastikens baskurs inriktning träning och tävling samt Gymnastikens baskurs inriktning gruppträning. Vi har påbörjat arbetet med kursen inriktning träning och tävling, ambitionen är att lansera kursen under höstterminen 2019. Gymnastikens baskurs inriktning träning och tävling ersätter befintlig Baskurs Barn och Ungdom. 

Kommer Basic-utbildningarna att finnas kvar?

Nej, inte i nuvarande form. I det nya systemet kommer innehållet från dagens Basic-utbildningar att flyttas till angränsande kurser i det nya systemet. Det kommer dock att dröja flera år innan alla kurser i det nya systemet är lanserade, så Basic-utbildningarna fortsätter att finnas lång tid framöver. Vi kommer att i god tid informera om när en utbildning försvinner och en ny kurs tillkommer - och hur du konverterar din tidigare utbildning till det nya systemet. 

Ska jag gå Trampett steg 1? Det går ju redan pilotutbildningar för trampett och tumbling som är sammanslagna?

Ja! De enstaka utbildningar vi nu genomför med trampett och tumbling sammanslaget är ett test inför det nya systemet, då planen är att slå ihop kurserna i trampett och tumbling istället för att ha dem i olika kurser. Det kommer att dröja innan vi är redo att lansera de nya kurserna i truppgymnastik, så fortsätt att gå kurserna som finns, det är på dem det nya systemet bygger. Vi kommer att i god tid informera om när en utbildning försvinner och en ny kurs tillkommer - och hur du konverterar din tidigare utbildning till det nya systemet. 

Det pratas om nya teorikurser?

Teori steg 1, 2 och 3 ersätts med kortare kurser inom respektive ämne. Flera av dessa kurser kommer att kunna göras via webben, där du som ledare själv kan styra när du genomför utbildningen. Vi delar upp kurserna i två olika ämnesområden; ledarskap och träningslära. Inom träningslära kommer vi att ha kurser inom t ex biomekanik, åldersanpassad träning samt planering och periodisering. 

När kommer det nya gruppträningsutbildningar?

Vi kan tyvärr inte svara på den frågan i dagsläget. Vi jobbar på att ta fram en tidsplan för att kunna ge en tydlighet för samtliga verksamheter. Utifrån vår grova tidplan kommer det att dröja minst ett år innan vi startar arbetet med just gruppträning, undantaget Gymnastikens baskurs inriktning gruppträning som vi hoppas kunna lansera under 2019. Gymnastikens baskurs inriktning gruppträning ersätter befintlig Baskurs Gruppträning. 

Läs gärna mer om förändring av innehåll, metod och struktur här.

Uppdaterad: 07 AUG 2018 15:58 Skribent: Louise Nordenberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Scandic