Kvinnlig artistisk gymnastik steg 2

För Kvinnlig artistisk gymnastik steg 2 ligger fokus övningsmässigt på metodik och teknik för mer avancerade volter och kombinationer. För hopp till och med överslag volt, rondat-flickflack till yurchenko och rondat till tsukahara. För barr till och med jättesväng med 180 graders vändning och sträckt engelsman. För bom till och med flick-flack och grupperad salto på samt avhopp och hjulning/rondat-salto av. För fristående till och med rondat- flickflack/whipback och helskruvad bakåtvolt. Trampolin används som hjälpredskap för grenspecifika övningar. Utbildningen ger behörighet för stegserierna Femman till Sexan.

Hitta datum och anmäl dig här!

Kurslängd: Två dagar [kursplan]
Förkunskapskrav: Intro Svensk Gymnastik 2021 - 2022, Kvinnlig artistisk gymnastik steg 1 + därefter minst 60 timmars praktik i hallen under minst sex månader samt Biomekanik

Därutöver Gymnastikens baskurs - träning och tävling, Åldersanpassad träning för barn och unga eller för vuxna, Kvinnlig artistisk gymnastik Basic, Gymnastikens ledarskap samt Styrka, rörlighet och fysiologi som är förkunskapskrav till tidigare kurser.