Hem / Utbildning / Utbildningsrevisionen / Nyheter / Första baskurserna genomförda

Första baskurserna genomförda

Helgen den 5-6 oktober 2019 gick de första kurserna av Gymnastikens baskurs -träning och tävling av stapeln i Ängelholm och Stockholm.

Gymnastikens baskurs – träning och tävling ersätter sedan 1 oktober 2019 den tidigare Baskurs barn och ungdom som har haft omkring 1700 deltagare per år.

"Det känns så kul, och som en milstolpe att kursen äntligen är lanserad. Det är en omfattande kurs med en bred målgrupp så det har varit en utmaning att skapa ett innehåll som är relevant för hela målgruppen." säger Therese Flemström som arbetar i projektgruppen.

Två kurser genomfördes parallellt under lanseringshelgen, den ena på Lingvallen i Ängelholm och den andra på GIH i Stockholm. 

”Tack!”, ”Det här var jättekul och nyttigt” och ”Varför har jag inte gjort det här tidigare?” var några av de kommentarer som utbildarna Anders Niekka och Helen Kvarnmalm fick efter kursen i Stockholm. Även utvärderingarna som lämnats in från de båda kurserna tyder på att deltagarna är nöjda med både kurs och material.

Det är stora förändringar från den gamla till den nya baskursen och mycket nytt för även erfarna utbildare att sätta sig in i. För att ge alla utbildare ett extra stöd kommer mentorer vara med och coacha utbildarna under den första kursen som varje utbildare håller. Långsiktigt är det också en investering för att hjälpa utbildarna att hålla likvärdiga utbildningar i hela landet.

Är du nyfiken på Gymnastikens baskurs - träning och tävling kan du läsa mer om den här.