Hoppa till sidans innehåll

Åldersanpassad träning för vuxna


Kursen Åldersanpassad träning för vuxna utgår från kunskapen om hur den vuxna kroppen åldras och hur det påverkar fysiska förmågor och motoriska färdigheter. Med kunskap om hur kroppen åldras kan du som ledare anpassa den långsiktiga träningsplaneringen i syfte att möjliggöra utveckling på individnivå och skapa förutsättningar för ett friskt liv över tid.

Centralt innehåll i kursen är kroppens naturliga åldrande, bålens funktion och bäckenbotten, styrka, rörlighet, kondition samt menstruation och klimakteriet. Kursen syftar till att ge dig en ökad förståelse för hur den vuxna kroppen åldras hur du använder dig av den kunskapen när du planerar och genomför träningen i syfte att möta varje individ utifrån deras behov och förutsättningar.

Kursen Åldersanpassad träning för vuxna vänder sig till dig som leder aktiva som är äldre än 25 år, oavsett inom vilken av Gymnastikförbundets discipliner eller verksamheter du verkar inom. Kursen är en digital distanskurs som omfattar cirka fem lektionstimmar och kräver Intro Svensk Gymnastik som förkunskap till kursen.

Uppdaterad: 14 OKT 2020 11:24 Skribent: Louise Nordenberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved