Hoppa till sidans innehåll

Styrka, rörlighet och fysiologi


Kursen Styrka, rörlighet och fysiologi utgår från den grundläggande träningsläran och ger dig grundläggande kunskaper om anatomi och fysiologi. Kursen ger dig kunskap om, och förståelse för muskler och deras respons på olika typer av träning, uppvärmning och rörlighetsträning samt konkreta medskick kring hur du använder dig av den kunskapen i din roll som ledare.

Centralt innehåll i kursen är grundläggande träningslära, allmänna träningsprinciper, uppvärmning, rörlighetsträning och återhämtning. Kursen syftar till att ge dig en ökad förståelse för grundläggande träningslära och kunna applicera den kunskapen när du planerar för, och genomför träning med de aktiva.

Kursen Styrka, rörlighet och fysiologi vänder sig till dig som leder aktiva i alla åldrar, oavsett inom vilken av Gymnastikförbundets discipliner du är verksam inom. Kursen är en digital distanskurs som omfattar cirka tio lektionstimmar och kräver Intro Svensk Gymnastik som förkunskap till kursen.

Uppdaterad: 14 OKT 2020 11:25 Skribent: Louise Nordenberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved