Domare

Här finns information som berör våra svenska domare, förutom PM till de nationella tävlingar som du hittar under under nyheter alternativt i IndTAs tävlingskalender. 

Inför den nya olympiska cykeln som inleds 2017 har KTK beslutat att nuvarande domarlicenser för Steg 1 och Steg 2 domare kommer att förlängas till och med 2017. Därefter är det möjligt att det kommer att krävas att man går en ny kurs beroende på om Svenska Stegserierna revideras eller inte. Steg 3 domare och Förbundsdomare måste förnya sina licenser genom att gå en ny kurs redan våren 2017.

Du som har deltagit vid ett förlängt domarmöte (steg 1/2) under hösten 2017 eller våren 2018 har giltig domarlicens till och med nästa uppdatering. Har du inte deltagit vid ett förlängt domarmöte är din domarlicens inte längre giltig och du måste gå om din/a utbildningar. Vid frågor, kontakta This is a mailto link. 

Uppdatering av domarlicenser

Alla steg 3-domare och förbundsdomare behöver uppdatera sina licenser i och med den nya cykeln. Det finns tre uppdateringstillfällen: 

Stockholm 26 februari, sista anmälningsdag 20 februari
Luleå 5 mars, sista anmälningsdag 27 februari
Göteborg 12 mars, sista anmälningsdag 27 februari 

Code of Points, Helpdesk, Newsletters

  • Aktuellt Code of Points hittar du på FIGs hemsida
  • Helpdesk som förklarar i en lightversion vad kvinnlig artistisk gymnastik går ut på
  • Kom även ihåg att läsa på FIGs Newsletters 

På tävlingsforum 3 september 2011 diskuterades strukturen inom kvinnlig artistisk gymnastik och från 1 januari 2012 gäller följande;

Steg 1 är Ettan till Fyran 
Steg 2 är Femman till Sexan
Steg 3 är Sjuan till Tian samt Pokalenserierna