Rikskampen

Den 7 maj genomfördes Rikskampen för första gången i Västerås. Rikskampen är lagtävling mellan regionerna och ersätter Riksfinalen. Alla gymnaster på steg 5 och 6 är välkomna till Rikskampen där regionerna tävlar sinsemellan.

Denna första gång som Rikskampen anordnades var det över 100 gymnaster från 5 regioner som ställde upp. Till lagtävlingen räknades dem tre högsta poängen på varje redskap i både steg 5 och steg 6 så även om antal gymnaster skilde sig mellan lagen blev det en jämn och spännande tävling. I slutändan var det Region Mellansvenska som kammade hem segern och den nya vandringspokalen. På andra plats kom Region Öst och på tredje plats kom Region Syd.Rikskampen.jpg

Tävlingen präglades av glädje och gemenskap som fortsatte även efter tävlingen då Västerås Gymnastikförening organiserade en gemensam aktivitet för deltagande föreningar med bowling och tacobuffé följt av film och lek i gympahallen.

På söndagen avslutades helgen med samträning för de föreningar som valt att stanna kvar och fler vänskapsband knöts mellan både gymnaster och tränare.

Första genomförandet av Rikskampen har visat att detta är ett lyckat koncept och vi ser fram emot att komma till Rikskampen i Västerås nästa vår.