Hem / Verksamheter / Truppgymnastik / Nyheter / 2021 / ÄNTLIGEN - Riksfyran 13-16 i fysiskt format

ÄNTLIGEN - Riksfyran 13-16 i fysiskt format

I helgen var det äntligen dags, första nationella trupptävlingen i fysiskt format på nästa 2 år genomfördes i Eskilstuna då Riksfyran 13-16 år gick av stapeln.

Äntligen var det dags att kliva in i gymnastikbubblan igen! Efter nästan två år med frånvaro av fysiska tävlingar slog dörrarna äntligen upp för den första fysiska trupptävlingen för 2021. Arrangören var redo, domarna var glada över att äntligen få ses fysiskt, och gymnaster och ledare strålade av glädje på golvet, då Riksfyran 13-16 år genomfördes under lördagen.

Tävlingen bjöd på gymnastik av hög kvalitét, och gymnasterna utförde fina program på alla redskap. På grund restriktionerna vid planering av tidsschema så genomfördes tävlingen med direktfinal genom tävling i två pooler. Vann gjorde Nacka GF med den högsta poängen i både fristående och trampett. Därefter kom SOL GF på andra plats och Halmstad Frigymnaster på tredje plats, men minsta möjliga marginal. Fullständiga resultat hittar ni här.

Ett stort tack riktas till alla deltagande lag samt till arrangörsföreningen, IK EskilstunaGymnasterna, som förberett och planerat tävlingen med flera alternativa planer, baserat på förändringar i Covid-restriktionerna.

Med denna nystart var det många som åkte från tävlingen med en nytänd energi för vidare träning och tävling. Nu blickar vi framåt mot kommande tävlingshelger under hösten där ännu fler får möjligheten ta steget in i gymnastikbubblan igen.