Hem / Verksamheter / Uppvisningsgymnastik / Golden Age Gym Festival 2022

Golden Age Gym Festival 2022

Förberedelserna för Golden Age Gym Festival 2022 Madeira är i full gång!

Är du +50 och gillar gymnastik, sol och värme då kanske Golden Age Gym Festival är något för dig. Den 2-7 oktober 2022 (efter 2 inställda arrangemang på Kreta 2020 samt 2021) genomförs denna gymnastikfestival för sjunde gången på vackra Maderia och vi vill givetvis ha en grupp från Sverige på plats. Vårt grannland Norge har en av de största trupperna på plats med drygt 500 personer.
Nu är det hög tid att anmäla ditt intresse!

Vad behöver du göra om du är intresserad? 
Sverige har som mål att åka med minst en grupp ner till Maderia, gärna fler. Du anmäler ditt intresse genom att maila ditt namn, kontaktuppgifter och hur du vill bo (se hotellinfo) till This is a mailto link senast den 20 augusti, 2021.

Läs mer information i arrangörens Bullet-in nr 1

Vad är då Golden Age Gym Festival?
Jo, en mötesplats där värdstaden byter skepnad för en vecka och där gator, torg och stränder fylls med gymnastik i olika former och med över 2000 gympamänniskor från hela Europa. Golden Age Gym Festival är ett arrangemang för dig över 50 - där du får möjlighet att både träna, se massor av och medverka på uppvisning, ligga och slappa på stranden, upptäcka några av Kretas sevärdheter och såklart umgås med dina vänner hemifrån men även möta massor av nya människor från olika delar av Europa. Med andra ord en vecka som garanterat kommer ge dig massor och skapa minnen för livet!

I slutet av september genomfördes ett informationsmöte för detta arrangemang och på plats var Maria Ståhl, som även är med i det Europeiska gymnastikförbundets Gymnastics for All-kommitté. En kommitté som tillsammans med en lokal organisatör arrangerar denna festival.

-          ”Det kommer bli en fantastisk vecka i en stad som flödar av liv med ingredienser av såväl stränder, gammal fin stadskärna, shoppingstråk och många mysiga restauranger och caféer som serverar fantastiska grekiska specialiteter till ett bra pris. Morgonens olika träningspass och scenerna för kvällens uppvisningsprogram kommer finnas i de centrala delarna av Rethymon som gör att hela byn kommer att präglas av gymnastik och aktivitet under veckan. På eftermiddagarna finns det gott om tid för strandhäng, något gott att äta eller dricka på någon av alla uteserveringar eller varför inte lite shopping. Jag hoppas verkligen att vi äntligen får med ett gäng från Sverige som får uppleva detta fantastiska arrangemang”, säger Maria. 

Du som anmäler dig måste vara över 50 år och medlem i någon gymnastikförening eller på annat sätt kopplad till gymnastiken i Sverige. Du kommer att kopplas ihop till en grupp som representerar Sverige. Vår nationella uppvisningskommitté kommer att ansvara för att forma ett enklare uppvisningsprogram att som vi hoppas att du vill vara en del av. Givetvis är det dock inget tvång för att medverka. Du kommer att få ta del av programmet lång tid i förväg för att du i lugn och ro har möjlighet att medverka.

Ungefärliga kostnader?
Golden Age Gym Festival är ett prisvärt arrangemang där du som deltagare betalar 155 Euro för det deltagande under hela veckan. 
I detta deltagarkort ingår: medverkan på alla aktiviteter såsom parade, öppningsceremoni, workshops, gatuuppvisningar, föreläsningar och gala med avslutningsceremoni.

Utöver det tillkommer resa och hotell. Hotellpriserna inklusive frukost ligger mellan 360 - 420 Euro i dubbelrum för sju nätter beroende på om du önskar på i tre-, fyra eller femstjärnigt hotell. Pris för lunch eller middag på hotellet kostar 14 Euro/måltid.