Hem / Verksamheter / Uppvisningsgymnastik / Internationella evenemang

Internationella evenemang

Internationellt arrangerar såväl FIG och UEG återkommande arrangemang där gymnastiknationer och dess föreningar har möjlighet att delta.

FIG

Gymnastradan är ett sådant stort och återkommande arrangemang där nästintill 20 000 gymnaster i olika åldrar träffas under en vecka vart fjärde år för att skapa minnen för livet genom att både köra sin egen uppvisning men inspireras av alla andras. Nästa Gymnastrada genomförs i Amsterdam år 2023. Läs mer här.

World Gym for Life Challenge är en uppvisningstävling och genomförs också vart fjärde år. Som uppvisningsgrupp skapar du ett uppvisningsprogram utifrån visa bestämda förutsättningar och utmanas genom att bli bedömd samt få feedback på sitt program av utvalda ”domare” och ”återkopplare”. Du får ingen placering utan alla deltagande lag blir tilldelade ett pris i valörerna guld, silver och brons.

UEG

EUROGYM är ett ungdomsevent som genomförs i Europa vartannat år där mellan 4000 – 5000 ungdomar mellan 10–18 år deltar. Ett fantastiskt event för våra unga gymnaster där de får möjlighet att möta andra gymnaster i sin egen ålder från olika delar av Europa samt utvecklas och utmanas både som gymnast och människa. EUROGYM erbjuder såväl workshops, uppvisningsarenor på gator och torg samt gala och olika happenings på kvällarna. Läs mer om inbjudan och programmet till EUROGYM 2022 och se filmen om EUROGYM 2022 här

Golden Age Gym Festival är ett gymnastikarrangemang för aktiva över 50 år och genomförs någonstans i Europa vartannat år där mellan 1500–2000 gymnaster träffas, tränar och umgås under en vecka. Likt EUROGYM erbjuder Golden Age Gym Festival såväl workshops, uppvisningsarenor på gator och torg samt gala och andra happenings på kvällarna. Läs mer om Golden Age Gym Festival 2022 här.

Européen Gym for Life Challenge är ett liknande arrangemang som World Gym for Life Challenge men riktar sig till nationer och gymnaster i Europa och sker vartannat år i anslutning till något av arrangemangen ovan.