Seniorprojekt

Gymnastikförbundet driver ett projekt som syftar till att hjälpa föreningar att behålla och rekrytera nya medlemmar inom verksamhet för seniorer (65+). Projektet finansieras av RF, som har ett äldreprojekt som omfattar flera idrotter.

Projektet består av flera delar där huvudfokus har varit att anordna inspirationsdagar för seniorledare och föreningar. Under 2021 och 2022 har ett antal digitala workshops genomförts med regioner och ledare. Över 100 personer har tagit del av dessa workshops.

maj-lis och michail.png

Michail Tonkonogi, professor i medicinsk vetenskap, inriktning Idrottsfysiologi och livsstilsprofessor Mai-Lis Hellénius från Karolinska Institutet har bidragit med sina kunskaper.

- Tanken med projektet är också att skapa bättre kontakt med våra föreningar som bedriver seniorverksamhet, lyssna in olika behov och kanske vara med att hjälpa till med olika stimulanspaket, berättar Irene Samuelsson på Gymnastikförbundet som driver projektet.

Som en del av projektet har olika stödmaterial tagits fram:

 Projektet fortsätter under 2022

Under 2022 kommer projektet att fortsätta och det nya materialet kommer presenteras under olika events som planeras av Gymnastikförbundets regioner. Utöver det planeras en balansvecka och ytterligare digitala seminarier.

Föreläsning: Seniorbarometern

Den 26 april klockan 19:00-20:00 är du välkommen till en kostnadsfri föreläsning om Seniorbarometern.

I rapporten undersöks vad seniorer i åldrarna 60–80 år gör en typisk dag, hur de mår och ser på begreppet hälsa, vad som intresserar dem samt hur de motionerar och vad som motiverar – eller hindrar – till rörelse. Rapporten, såväl som presentationen, riktar sig till dig som arbetar med en senior målgrupp, eller på andra sätt påverkas av eller intresserar dig för deras livsstil.

 Sara Fröhling Lind från Ungdomsbarometern presenterar de mest intressanta och viktiga resultaten från undersökningen. Efter presentationen finns möjlighet att ställa frågor och diskutera insikterna. Föreläsningen sker i Zoom och du får din anmälningslänk genom att mejla till This is a mailto link

Seniorbarometern_omslag (002).jpg

Håll ögonen öppna och vill du ha mer information kring projektet, eller hör av dig till Irene Samuelsson.