Utomhusträning

Outdoor EFIT

Till alla Outdoor EFIT-pass kan du använda en ryggsäck fylld med handdukar och vattenflaskor som vikt eller någon annan vikt som du har hemma, vid stugan, ute i skogen eller på gymmet. Självklart går alla passen att genomföra utan vikt. Du kan även tänka progression - att fylla ryggsäcken tyngre och tyngre för varje vecka.

EFIT 2021

Uppvärmning - en allmän uppvärmning som går att anpassa på olika sätt. Gör den mer eller mindre utmanande. Inför ett EFIT-pass kan du även behöva höja pulsen med några kråkhopp eller göra benövningar i uppvärmningen lite mer dynamisk, alltså öka hastigheten.

Du ser alla fem träningspassen här


Nytt program för utomhusträning

När allt fler tränar utomhus för att minska smittspridningen av coronaviruset har Gymnastikförbundet i samarbete med Framåt för fler i rörelse tagit fram ett nytt träningsprogram.

  • Programmet innehåller totalt 35 övningar inom följande kategorier:
  • Uppvärmning, 11 övningar
  • Gymnastikträning, 7 övningar
  • Styrketräning, 11 övningar
  • Stretch, 6 övningar

Programmet kan genomföras nästan var som helst med endast ett fåtal redskap till hjälp. Övningarna kan göras med olika svårighetsgrad och kan anpassas till både nybörjare och mer erfarna gymnaster och inga av övningarna kräver pass eller kroppskontakt.

Förutom själva filmen där övningarna visas finns en utskriftsbar PDF som kan tas med på träningen. 

Ladda ner PDF:en här

Se alla övningar här


Affischer med utomhusövningar

Det är ganska enkelt att bara lägga på några övningar när du ändå är ute och går, ta hjälp av bänkar och trappor i träningen. 
Upprepa gärna alla övningar några gånger (8-10) så får du en bra allmän träning för kroppen.

Affisch nummer ett

Affisch nummer två