Popcorn och pop-up

Pelle med knytnävarna uppe

GS Pelle Malmborg laddar för kommande mästerskap i artistisk gymnastik, trampolin och DMT, samt blickar med tillförsikt fram emot alla de aktiviteter som planeras inom Svensk Gymnastik.

Det lovas värme och fint väder till helgen något jag längtat efter, speciellt under de senaste veckornas vädermässiga bakslag här nere i Skåne. Tajmingen kunde knappast heller bli bättre.

Nästa helg kan det för min del både storma och snöa för då kommer jag och förhoppningsvis många med mig vara bänkade framför tv:n med en stor hink popcorn och följa våra svenska hopp under EM-finalerna i artistisk gymnastik. Mästerskapet blir därmed startskottet på den satsning SVT nu gör på vår sport och som jag hoppas kommer utvecklas och i slutänden vara mycket längre än till 2024. Det är en fantastisk möjlighet för Svensk Gymnastik att ännu starkare positionera sig som en av de stora inom idrotten. Men det som kommer att avgöra en eventuell fortsättning är att visa vilket intresse det finns för sporten. Så ”Gymnastics lovers” det är nu upp till oss att visa SVT att de satsat rätt som bjuder hela svenska folket på en idrottsupplevelse vi nördar länge vetat är den coolaste.

Nästa vecka är också starten på en mycket efterlängtad mästerskapsperiod som många haft som motivation och drivkraft under en lång tid. Näst i tur är trampolin och DMT där EM går av stapeln i Sochi sista veckan i april.

Ni kan läsa mer om våra stjärnor som kommer representera Sverige vid dessa två mästerskap här:

EM i artistisk gymnastik damer

EM i artistisk gymnastik herrar

EM i trampolin och DMT

På hemmaplan händer det också en hel del spännande saker inom tävling. Under året som gått har det genomförts ett antal tävlingar där suget efter att få känna nerven i tävlingsmomentet varit drivkraften och kreativiteten hittat lösningarna. Senaste tillskottet blir ett nytt spännande koncept som kommer köras på Riksfyran i truppgymnastik den 1-2 maj. Här kommer lagen att skicka in sina filmade varv som sedan klipps ihop till en fullskalig trupptävling som kommer streamas. Då tänker säkert någon vän av ordning ”Men blir det rättvist? Kan man inte köra hur många varv eller friståenden som helst och sedan välja de bästa?”, men nej. Med hjälp av lite finurlig digital teknik kommer det bli precis som vanligt. Man får bara ett försök. Det ska bli otroligt kul att få se denna tävling och det slår mig åter vilken utvecklingskraft det finns inom Svensk Gymnastik.

Ungefär en gång varannan månad har vi gemensamma personalinformationsmöten för de som är anställda nationellt och regionalt. I samband med dessa träffar kör vi ”Landet runt” där var region kort berättar om vad som händer eller är på gång i våra åtta regioner. En stående hemläxa inför mötena är att lyfta något roligt som hänt eller en bra idé att dela med sig av från regionen. I början var det ganska trevande men efter hand har det poppat upp mer och mer för att på mötet i veckan nå ett crescendo. Jag kan bara konstatera att - oj vad det händer grejer inom Svensk Gymnastik! Visst befinner vi oss fortfarande mitt i pandemin som gör att våren präglas av många digitala aktiviteter så som spännande föreläsningar, webinars om föreningsutveckling, utbildningar men även gruppträningskonvent där allt kommer ske utomhus. Naturligtvis kan inte allt startas upp här och nu men planerna finns där för att sjösättas och de andas utveckling och har blicken fäst på en punkt post Corona.

Önskar er alla en fin helg och glöm inte att kitta er inför nästa veckas mästerskap!

Pelle

Publicerad: 2021-04-17

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer