Hem / Förening / Hälsa / Coronavirus COVID-19 / Vardaglig träning

Vardaglig träning

UPPDATERAD INFO 29 SEPTEMBER

Regeringen har nu hävt de flesta restriktionerna på grund av coronapandemin men det pågår forsatt en pandemi i samhället. Varje individ måste även fortsatt ta sitt ansvar för att minska riskerna för att bidra till smittspridning i samhället.

Rekommendationer för träning från och med den 29 september

Från den 29 september har Folkhälsomyndigheten tagit bort alla rekommendationer för de som är vaccinerade samt de under 18 år, förutom att man ska stanna hemma vid minsta symptom. Det innebär att vi från den 29 september kommer kunna träna mer eller mindre normalt igen, utan begränsningar i antal och att avstånd ska hållas.
Fortsatt ska ni dock uppmana besökarna att:
  • Stanna hemma vid minsta symptom på Covid-19.
  • Tvätta händerna ofta eller använd handdesinfektion.
  • Håll sig informerad om särskilda rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och den regionala smittskyddsläkaren

För de som är över 18 år och ovaccinerade så finns det fortsatt några restriktioner att förhålla sig till. Det är viktigt att du som individ fortsatt följer dessa rekommendationer om du tillhör den målgruppen.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer för ovaccinerade över 18 år:

"Du som inte är fullvaccinerad mot covid-19 bör ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Du bör vidta försiktighetsåtgärder för att undvika att du själv blir smittad och för att undvika spridning av covid-19. Du bör därför, när det är möjligt:
  1. hålla avstånd till andra människor, och
  2. särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.
Dessa råd gäller inte för personer under 18 år eller för personer som av medicinska skäl rekommenderats att inte vaccinera sig mot covid-19."

 

Desinfektionsmedel för redskap

Eurogym har ett desinfektismedel som fungerar på samtliga gymnastikreskap. Medlet desinficerar bakterier, virus, svamp, mögel och mikroorganismer.

Medlet säljs i dunkar om 5 liter som blandas ut i vatten till ca 125 liter färdigblandat desinfektionsmedel. Medlet sprutas på med hjälp av lågtrycksspruta på alla redskap. Desinfektionsmedlet ska sedan ligga på och ska ej sköljas eller eftertorkas.

Kostnaden är 1500 kr + moms.

Kontakta Eurogym på This is a mailto link, www.teamgym.com