Arrangören arbetar fortfarande med en förhoppning om att arrangemanget ska genomföras som planerat under juli 2022. Om beslutet om att evenemanget ställs in tas före 31 mars, återbetalas hela den preliminära avgiften på 10%.
Från den 1 december behöver alla föreningar som arrangerar en tävling, uppvisning eller annat evenemang som samlar fler än 100 personer införa restriktioner.
Regeringen skärper restriktionerna igen från den 1 december 2021. Det är tydligt att det fortsatt pågår en pandemi i samhället. Alla måste vi hjälpa till för att minska riskerna för smittspridning i samhället.
Regeringen har tagit ett beslut som möjliggör användandet av vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från den 1 december 2021.
På grund av oro för ökad spridning av covid-19 vill Folkhälsomyndigheten införa krav på vaccinbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 personer inomhus från den 1 december.
Idag, den 7 september, meddelade regeringen att deltagarbegränsningen för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort den 29 september.
Gymnastikförbundet och KTK har tagit beslut att Riksmästerskapen, Riksfinal steg 5-6 & Challenge som skulle genomföras i Västerås den 12-13 juni samt Vårpokalen som skulle genomföras i Stockholm den 19-20 juni ställs in.
Den 12 maj meddelade regeringen om förändringar i reglering av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från den 1 juni. Samtidigt meddelade Folkhälsomyndigheten att det den 1 juni även kommer lättnader i föreskrifter och allmänna råd.
På regeringens presskonferens under onsdagen presenterade Folkhälsomyndigheten en övergripande plan för hur samhället stegvis ska kunna öppnas upp under vår och sommar.
På grund av rådande situation har beslut fattats att Riksserien 3 kommer att ställas om till en digital tävling. Den digitala tävlingen genomförs den 19-20 juni.
Igår kom Folkhälsomyndigheten med nya rekommendationer kopplat till idrotten, där de öppnar upp för att genomföra enstaka matcher/tävlingar utomhus för de födda 2002 eller senare.
Efter en dialog med Riksidrottsförbundet och Kulturdepartementet har det tydliggjorts att regeringens rekommendation om att hålla all icke nödvändig verksamhet stängd inte längre omfattar idrottshallar.
Riksidrottsförbundet och värdstaden kommer att ta beslut under april månad om SM-veckan 2021 i Halmstad kan genomföras - och isåfall hur - relaterat till den fortsatta samhällssituationen med stor smittspridning av Covid-19.
I mitten av april öppnar ansökan för coronastöd för årets två första månader där 335 miljoner ska fördelas. Dessutom kommer en extra utbetalning baserat på ansökningar gjorda 2020.
Det har nu gått över ett år sedan Coronapandemin bröt ut i världen. Ett drygt år där ingenting har varit sig likt och där vi alla uppmanats att hålla i och hålla ut. För många har det inneburit att gymnastiken fått pausas, åtminstone inomhus.
Många föreningar har drabbats ekonomiskt på grund av Covid-19. De har haft möjlighet att söka kompensationsstöd och nu är RF klara med fördelningen för det fjärde kvartalet 2020.
Sverige står nu inför en möjlig tredje våg av smittspridning och smittspridningskurvan har börjat vända uppåt. Det finns indikationer på att smittspridningen inom idrottsrörelsen har ökat, framför allt inom elitidrotten.
Uppdaterad 6 februari: I torsdags kom regeringen med det glädjande beskedet att barn och unga födda 2002 eller senare får börja träna igen från och med den 6 februari.
I söndags kväll redde Gymnastikförbundets Daniel Glimvert ut vad som gäller med alla olika begräsningar kring Covid-19 just nu. Vilka restriktioner är det egentligen som styr och hur förhåller de olika restriktionerna sig till varandra?
Just nu kan det upplevas som rörigt vad som gäller med alla olika begräsningar som kommer från olika aktörer. Vilka restriktioner är det egentligen som styr och hur förhåller de olika restriktionerna sig till varandra?