Restriktioner skippas för vaccinerade och de under 18 år

Grupp som firar på tävling

Med anledning av den information som kom från Folkhälsomyndigheten under torsdagen har Gymnastikförbundet uppdaterat sina rekommendationer.

Från den 29 september har Folkhälsomyndigheten tagit bort alla rekommendationer för de som är vaccinerade samt de under 18 år. Vid minsta symtom gäller fortsatt hemmavistelse.

Det innebär att vi från den 29 september kommer kunna träna, tävla samt arrangera tävlingar mer eller mindre normalt igen, utan begränsningar i antal, varken för deltagare eller publik samt inga krav på att avstånd ska hållas.

Fortsatt gäller:

  • Stanna hemma vid minsta symptom på Covid-19.
  • Tvätta händerna ofta eller använd handdesinfektion.
  • Håll sig informerad om särskilda rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och den regionala smittskyddsläkaren

För de som är över 18 år och ovaccinerade så finns det fortsatt några restriktioner att förhålla sig till. Det är viktigt att du som individ fortsatt följer dessa rekommendationer om du tillhör den målgruppen.

- Hoppet har länge funnits där men man har inte riktigt vågat tro att et skulle hända men nu ÄNTLIGEN så kom det mycket efterlängtade beskedet från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Min högst personliga sammanfattning av allt som sagts de senaste dagarna är KÖR!, säger Pelle Malmborg, generalsekreterare på Gymnastikförbundet.

Läs mer på sidan om Covid-19 här

Publicerad: 2021-09-17

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer