Hemsidor i IdrottOnline

Nedläggning av IdrottOnlines Hemsidor

Funktionen hemsida i IdrottOnline avvecklades vid årsskiftet 2022/2023. Alla gymnastikföreningar som har sina hemsida i IdrottOnline behöver skapa nya hemsidor i ett annat verktyg.

Även vi som förbund berörs och Gymnastikförbundet har lansera en ny webbplats för hela gymnastik.se inklusive regioner - läs mer om vårt val här.

Här kan du läsa mer om upphörandet av hemsidor i IdrottOnline: Avveckling av hemsidor i IdrottOnline - Riksidrottsförbundet (rf.se), och här finns svar på vanliga frågor kring förändringen: Frågor och svar - Riksidrottsförbundet (rf.se)

IdrottOnline finns fortfarande kvar

Inloggning till IdrottOnline, t ex för att kunna söka LOK-stöd görs numera från denna sida: https://login.idrottonline.se

Vad händer framåt för föreningar?

Föreningar som använder IdrottOnlines hemsideverktyg måste:

 • ha flyttat över allt material som ska sparas från nuvarande hemsida
  och/eller
 • ha lanserat en ny hemsida i ett nytt hemsideverktyg senast 31 dec 2022

Efter detta datum går det ej att komma åt något hemsidematerial i IdrottOnline. Observera att den förening som inte vill ha något material eller har användning för sin hemsida i IdrottOnline inte behöver göra någonting.

Sitevision för föreningar

För den gymnastikförening som vill byta till Sitevision finns ett erbjudande från Consid tillgängligt. Det gör det möjligt att använda samma verktyg och byrå som Gymnastikförbundet arbetar med.

Lösningen erbjuds alla föreningar anslutna till Gymnastikförbundet, till en kostnad för föreningen baserad på medlemsantal. Exempel: För en förening med under 500 medlemmar är totalkostnaden för uppstart av er nya webbplats 6 500 kr, därefter är kostnaden 200 kr/månad för licens och drift + valfri supporttjänst 360 kr/månad (alla priser är inklusive moms).

Läs mer erbjudandet här: Idrottspaketet ny webbplats till Gymnastikföreningar_Consid.pdf Pdf, 1 MB.

För mer information eller frågor, kontakta Louise Ohlin louise.ohlin@consid.se

Atlas Cloud

Atlas Cloud är en ny hemsidebyggare anpassad för gymnastikföreningar. Verktyget är i ett tidigt stadie och är utvecklat av digitalbyrån Bucket Media där grundarna har bakgrund inom gymnastiken. En smart lösning för mindre föreningar som snabbt vill komma igång med en ny föreningshemsida utan stora uppstartskostnader. Föreningarna kommer att ha stort inflytande över vilka funktioner som vidareutvecklas i verktyget.

Låg månadskostnad baserad på medlemsantal, tillfälligt helt utan uppstartskostnad. Du som förening fyller endast i grundläggande information och får hjälp med att skapa hemsidan.

Mer information om verktyget hittar du här.

Du kan även kontakta Bucket Media på:
info@bucketmedia.se

bucketmedia.se

Leverantörer av hemsideverktyg

Vi rekommenderar att ni väljer en etablerad aktör. Detta för att säkerställa långsiktig utveckling och support, samt att det till de stora verktygen finns fler externa byråer att ev. anlita vid större ändringar. Vi listar några av de hemsideverktyg som andra medlemsföreningar använder och har uttryckt att de är nöjda med.

 • Sportadmin
 • Laget
 • Svenskalag
 • Wordpress
 • Wix
 • Sitevision
 • Umbraco

Frågor om RF:s beslut:

Pia Josephson, kanslichef på
Gymnastikförbundet, pia.josephson@gymnastik.se.

Webbrelaterade frågor:

Moa Thomas, marknadsansvig på Gymnastikförbundet,
marknad@gymnastik.se, skriv Webb i ämnesraden.

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer