Inkluderande idrott

Inkluderande idrott är en utbildningswebb framtagen av SISU idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundet om normer och inkludering.

En plats fylld med fakta, kunskap, inspiration, filmer, intervjuer och specifika verktyg. Ett värdefullt stöd som förenklar för dig så att du, din förening och svensk idrott ska kunna forma en idrottsmiljö som välkomnar alla. Det vill säga en normmedveten idrott.

Inkluderande idrott är en kunskaps- och inspirationsbank där du flexibelt kan välja att arbeta med de delar som är intressanta för just dig, ditt lag eller din förening. Du får hjälp med att fylla på kunskap, skapa reflektion och samtal som leder till förståelse och utveckling.

Du kan bland annat utgå ifrån idrottens olika arenor, till exempel omklädningsrummet, styrelserummet, åskådarplatsen och jobba utifrån de förutsättningar och normer som finns där. Ni kan då fundera över om det är en självklar plats och miljö där alla trivs och känner sig delaktiga.

Utbildningswebben Inkluderande idrott är en del av svensk idrotts strategiska arbete

Kontakta gärna SISU Idrottsutbildarna om du och din förening vill ha hjälp med att planera och lägga upp ert arbete. Tillsammans gör vi din förening starkare.

Du hittar utbildningswebben här

Vi har samlat alla filmer och sketcher här nedan:

En introduktion till vad en normmedveten idrott är.

Vad är en normmedveten idrott? En introduktion till idrottens möjligheter och utmaningar.

Arena: Träning

Arena: Styrelserummet

Arena: Omklädningsrummet

Arena: Åskådarplats

Arena: Nätet

Arena: Tävling

Arena: Föreningslokal

Arena: Hemmet

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer