Hoppa till sidans innehåll

Årsrapporten


Vad är årsrapporten?

Alla Gymnastikförbundets medlemsföreningar är skyldiga att i början av varje år skicka in en årsrapport. I årsrapporten uppger föreningen hur många medlemmar (gymnaster, ledare, styrelse) de har samt hur många av dessa som är ledare. Föreningen anger också antalen för respektive ålderskategori.

Nuvarande årsrapportsperiod
1 jan - 31 dec 2019 - avser 2020 års medlemsavgift

Medlemsavgift
Årsrapporten utgör faktureringsunderlag för medlemsavgiften, som baseras på antal medlemmar i föreningen. Medlemsavgiften är jämte statsanslagen den största intäktskällan för Gymnastikförbundet, och är därmed fundamentet för förbundets ekonomi. För att klara av de betydande ambitionshöjningarna som finns beskrivna i Svensk Gymnastik Vill och Vision 2020 beslutade Förbundsmötet 2018 att justera medlemsavgiften enligt följande:

  • att medlemsavgiften ska vara oförändrat 33 kr per medlem,
  • att minimiavgiften per förening ska kvarstå på 1000 kr
  • att maximiavgiften per förening ska höjas till 60 000 kr, samt
  • att minimiavgiften även fortsättningsvis ska gälla till studentidrottsföreningar.

Om en förening under två av varandra följande år inte skickat in årsrapport, och därmed inte betalat medlemsavgift, blir föreningen utesluten ur förbundet (Gymnastikförbundets stadgar, 7 kap, 2 §). Årsrapporten ska enligt Gymnastikförbundets riktlinjer ta hänsyn till avslutat kalenderår - 2019 års årsrapporter skickas in under 2020 och 2020 års under 2021.

Digitalt medlemsregister 
För de föreningar som redan har kopplat hela sitt medlemsregister till IdrottOnline sker en automatisk summering av antalet medlemmar i de olika åldersgrupperna (ingen manuell summering krävs, men siffrorna bör kontrolleras så att de stämmer).

De föreningar som ännu inte har sitt uppdaterade medlemsregister kopplat till IdrottOnline kan manuellt skriva in antalet medlemmar i respektive ruta.

Uppgifterna som föreningen skickar in till Gymnastikförbundet lagras samtidigt på föreningens IdrottOnline sida. Efter inskickad årsrapport kan uppgifterna korrigeras av Gymnastikförbundet om något rapporterats felaktigt.

Här finns en manual för hur ni fyller i årsrapporten i IdrottOnline

Pappersblankett
Om föreningen vill fylla i pappersblankett i stället finns den att hämta här

Genom att skicka in pappersblanketten godkänner samtidigt föreningen att Gymnastikförbundet har rätt att registrera föreningens uppgifter i IdrottOnline.

Ni rapporterar via IdrottOnline senast 25 februari.

OBS! Efter 25 februari utgår en administrativ avgift om 100 kr extra. Efter påminnelse 2 tillkommer ytterligare en avgift om 600 kr. 

Frågor om årsrapporten - kontakta
Ronald Andersson, 08-699 64 91, This is a mailto link
Camilla Wahlberg, 08-699 64 89, This is a mailto link

Uppdaterad: 25 JAN 2018 22:01 Skribent: Emelie Berglund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved