Hoppa till sidans innehåll

Arbetsgivare och anställning


Alla arbetsgivare som anställer personal är skyldiga att följa arbetsmarknadens lagar och avtal.

Rent generellt rekommenderar vi arbetsgivare inom idrottsrörelsen att bli medlem i arbetsgivarorganisationen Arbetsgivaralliansen,  likväl som vi rekommenderar den anställde att bli medlem i Unionen . I bägge fallen är det de organisationer som är ”experter” inom respektive område, i syfte att stödja, hjälpa och företräda i förekommande fall.

Ett annat generellt råd är att alltid teckna anställningsavtal som innefattar kollektivavtal för berört område (i vårt fall kollektivavtal mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen). I kollektivavtalet finns det mesta reglerat som angår både arbetsgivaren och arbetstagaren.

Arbetsgivaransvaret innebär att föreningens styrelse tar ansvar även ur ett arbetsrättsligt perspektiv och ska följa medbestämmande lagen (MBL) och lagen om anställningsskydd (LAS). Styrelsen är även ansvarig för att arbetsmiljölagen (AML) följs. 

 

Rekommendationer och rutiner vid anställning av tränare

Anställning av tränare inom Sverige

Gymnastikförbundet rekommenderar att en bakgrundskontroll/referenstagning görs innan anställning av tränare.

Enligt Riksidrottsförbundets stadgar ska alla som har kontinuerlig och nära kontakt med barn visa upp ett begränsat registerutdrag från polisen.

 

Anställning av tränare som är medborgare i ett land inom EU

I enlighet med rekommendationer från FIG och Gymnastics Ethics Foundation ska föreningen ta kontakt med Gymnastikförbundet för att få stöd med bakgrundkontroll/referenstagning innan anställning av en tränare från ett annat EU-land kan ske.

Kontroll av motsvarande begränsat registerutdrag från polisen ska göras på samma sätt som för samtliga personer som har kontinuerlig och nära kontakt med barn.

 

Anställning av tränare som är medborgare i ett land utanför EU

I enlighet med rekommendationer från FIG och Gymnastics Ethics Foundation ska föreningen ta kontakt med Gymnastikförbundet för att få stöd med bakgrundkontroll/referenstagning innan anställning av en tränare utanför EU kan ske.

Kontroll av motsvarande begränsat registerutdrag från polisen ska göras på samma sätt som för samtliga personer som har kontinuerlig och nära kontakt med barn.

Det krävs även ett arbetstillstånd. Ansökan sker via Migrationsverket, läs mer här. 

Därefter skickas en remiss på arbetstillståndet (AT-remiss) från Migrationsverket via Riksidrottsförbundet till Gymnastikförbundet som ska intyga att anställningen är av väsentlig betydelse för idrottsgrenens positiva utveckling.

 

Utbildning

Förening som anställer tränare behöver dessutom säkerställa att personen uppfyller Gymnastikförbundets utbildningskrav. Detta gäller både rekrytering inom Sverige och från andra länder. För tränare verksamma utanför Sverige behöver dispens sökas för att eventuellt kunna tillgodoräkna sig likvärdig utbildning; alternativt få hjälp med att ta fram en utbildningsplan. Innan dispens sökes ska personen genomföra webbkursen Intro Svensk Gymnastik. Gymnastikförbundets kurser ges på svenska, och föreningen är ansvarig för att eventuellt hjälpa tränare som inte har svenska som förstaspråk. Observera att en AT-remiss inte är att likställa med dispens för utbildning! Vid frågor, kontakta This is a mailto link.

 

Ny regel gällande arbetsgivardeklaration

Skatteverket inför den 1 januari 2019 en ny regel gällande redovisning av arbetsgivaravgifter:

Vi påminner om att från och med januari 2019 ska föreningen som är arbetsgivare och betalar arbetsgivaravgifter redovisa utbetalningar och skatteavdrag per betalningsmottagare varje månad i arbetsgivardeklarationen. Detta kallas arbetsgivardeklaration på individnivå. Det innebär att du i januari 2020 inte ska lämna dessa uppgifter i den årliga kontrolluppgiften.

Idrottsföreningar som inte redovisar arbetsgivaravgifter eller gör skatteavdrag utan endast lämnar kontrolluppgift för t.ex. idrottsutövare behöver inte lämna arbetsgivardeklaration på individnivå utan kan fortsätta lämna kontrolluppgift en gång per år.

Mer info gällande idrottsföreningar 

Läs mer om den nya regeln på Skatteverket 

 

Läs mer:

Medlem i en arbetsgivarorganisation - så funkar det

Checklista för idrottens arbetsgivare

Mer om arbetsgivaransvaret

Uppdaterad: 19 JUN 2017 18:19 Skribent: Emelie Berglund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved