Hoppa till sidans innehåll

Arbetsgivarfrågor


UPPDATERAD INFORMATION 27 MARS 14.00

 

Korttidspermittering

Arbetsgivaralliansen (där vissa föreningar valt att gå med) och Unionen har den 20 mars tecknat nya kollektivavtal om korttidspermittering. Avtalet gäller för medlemmar i bransch Ideella och Idéburna Organisationer, Upplevelse och Kultur samt Idrott.

 

Avtalet utgår från regeringens beslut om korttidspermittering, där staten går in och täcker lönekostnader så att uppsägningar och konkurser kan undvikas. Kostnaden delas mellan arbetsgivare, arbetstagare och staten. Avtalet om korttidspermittering gäller från dagen vid tecknande och verkställs genom lokal överenskommelse.

 

RF har gett ut kort info om korttidspermittering på sin webb, där de skriver att de i dagsläget inte kan göra en bedömning ifall lagen om stöd vid korttidsarbete är tillämpbar för alla medlemmar inom bransch Idrott.

 

Gymnastikförbundet kommer med stöd av RF att uppdatera med mer info när vi vet mer.

 

Arbetsgivaralliansen uppdaterar löpande information vad som gäller i relation till Covid-19 på sin webb.

Har du frågor, hör av dig till dem.

 

Möjlighet till anstånd med betalning på grund av coronaviruset

Föreningar, kan på samma sätt som företag, få anstånd med betalning av arbetsgivaravgifter, preliminärskatt på lön och mervärdesskatt som redovisas månadsvis eller kvartalsvis.

 

Mer information och blankett för ansökan om anstånd finns på Skatteverkets webbplats. 

 

Eventuell nedsättning av arbetsgivaravgifter

Just nu pågår diskussioner om tidsbegränsad nedsättning av arbetsgivaravgifter och regeringen har lagt ett förslag om att detta ska gälla för max 30 anställda. Enligt uppgifter från RF ska även föreningar kunna inkluderas i detta. Läs mer om förslaget här. 

 

Beslut om förslaget träder i kraft väntas den 6 april 2020. Gymnastikförbundets rekommendation är därför att vänta med att lämna arbetsgivardeklaration till dess att reglerna har trätt i kraft. Arbetsgivardeklaration för mars månad ska ha kommit in till Skatteverket senast den 14 april i år.

 

Uppdaterad: 23 MAR 2020 10:25 Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved