Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar och mötesplatser


Tävlingar och mötesplatser

På grund av de allmänna råden samt att regeringen begränsar antalet deltagare på allmänna sammankomster och offentliga tillställningar till 8 personer, så ställde Gymnastikförbundet in alla nationella tävlingar fram till och med den 31 december 2020. Gymnastikförbundet arbetar nu med att planera inför vårens tävlingar utifrån de scenarierna som är framtagna. Vi ser över möjligheterna för att anordna tävlingar antingen digitalt eller fysiskt beroende på vilka restriktioner som finns just då. Mer info kommer läggas ut löpande.

Från och med den 14 december 2020 kan det finnas en möjlighet att anordna eller delta i enstaka tävlingar för de som är födda 2005 eller senare. 

Tillsvidare rekommenderar Gymnastikförbundet att man inte arrangerar eller deltar någon tävling. Anledningen är att det finns en rekommendation om att man endast ska umgås med de personer som man normalt träffar.

Det finns dock möjligheter att genomföra digitala tävlingar där endast en träningsgrupp är i hallen samtidigt. Denna öppning finns nu för alla åldersgrupper men för de som är födda 2001 eller tidigare ska man begränsa till att max 8 personer får vistas i lokalen samtidigt, vilket inkluderar eventuella filmare, ledare, aktiva och andra som kan behövas för att genomföra den digitala tävlingen. För samtliga åldersgrupper gäller att man ska följa de allmänna råden för träning som du kan läsa mer om här.

 

Lägerverksamhet

Folkhälsomyndigheten avråder fortsatt från alla typer av lägerverksamhet, oavsett om det kräver resor eller ej. Det är viktigt att man inte ska umgås med andra än de man umgås med i vardagen.

 

Utbildningar

Gymnastikförbundet har fattat beslut om att de sju kurserna, som står för den stora mängden individer som möts, fortsätter i digital form tillsvidare. På grund av att begränsningen av antalet deltagare på 8 personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ska vara normerande för annan verksamhet, har Gymnastikförbundet rekommenderat att inga fysiska utbildningar genomförs fram till och med den 31 december. 

Läs mer om digitaliserade kurser här.

 

Startavgifter

Gymnastikförbundet har tagit beslut om att det inte kommer tas ut några anmälningsavgifter för tävlingar som ställs in efter det att sista anmälningsdatum varit på nationell nivå.

 

Uppdaterad: 16 MAR 2020 11:28 Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved