Hoppa till sidans innehåll

Om oss


Gymnastikförbundet är en av Sveriges största idrottsorganisationer med 262 647 aktiva medlemmar i cirka 1100 föreningar över hela landet.

Vår verksamhetsidé är:

Svensk Gymnastik har många ansikten. Rolig och lekfull träning i ständigt nya former. Tävlingsutmaningar för dem som vill mer. Olika men ändå lika - den egna kroppens rörelser i centrum. God hälsa och välbefinnande genom rörelse, gemenskap och personlig utveckling - det är Svensk Gymnastik. Hos oss är alla välkomna.

Läs mer om Svensk Gymnastik Vill.

Här finns vår verksamhetsberättelse för 2016/17.

Alla är välkomna

Alla är välkomna till oss - unga och gamla, motions- och tävlingsföreningar, stora och små gymnastikföreningar, tjejer och killar, kvinnor och män. I medlemsföreningarna finns glädje, värme, gemenskap och friskvård till motionärer och gymnaster i alla åldrar, lättillgängligt och prisvärt - nära dig.

Barn- och ungdomsgymnastik i form av lekfull, motorisk träning, skapar grunden för ett aktivt liv som motionär eller inom tävlingsgymnastik och andra idrotter. De flesta av våra många medlemmar ägnar sig åt motionsgymnastik. Av våra ca 260 000 medlemmar har 45 000 tränings- och tävlingsförsäkring, de flesta inom truppgymnastiken. Gymnastikförbundet i siffror hittar du här.

Generalsekreterare och ordförande

Ordförande i Gymnastikförbundet är Anna Iwarsson. Generalsekreterare är Pelle Malmborg. Förbundets nationella kansli ligger i Stockholm. Till medlemsföreningarnas stöd finns även åtta regionala kanslier. Läs mer om vår organisation.

Utbildning i fokus

Gymnastikförbundet har en mycket omfattande utbildningsverksamhet, som genomförs lokalt  i Gymnastiksförbundets regioner. Där utvecklar vi ledare, gymnaster och motionärer till rörelse på alla nivåer. Utbildningssystemet går från baskurser till licensiering, med tre huvudinriktningar: Barn- och ungdom, Gruppträning och Tävlingsgymnastik.  

Tillsammans med Lillsved, Gymnastikförbundets egen idrottsfolkhögskola, vill vi vara en viktig resurs i ett samlat folkhälsoarbete både på nationell och lokal nivå.

Välkommen till oss!

 

Gympabubblan - här rapporterar vi från stora mästerskap och evenemang i gymnastik:

Svensk Gymnastik - officiellt konto för Svensk Gymnastik:

Uppdaterad: 20 AUG 2018 13:59 Skribent: Catrine Lindén
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved