Hoppa till sidans innehåll

Svensk Gymnastik Vill


 

Denna sida kommer uppdateras inom kort.  Undersidorna kring vision, verksamhetsidé, värdegrund, önskat läge och förnyelseresorna är emellertid uppdaterade utifrån förbundsmötets beslut den 26 september 2020.

 

Rörelse hela livet - Svensk Gymnastiks verksamhetsidé beskriver vad vi vill åstadkomma med alla de uttrycksformer vi tillsammans representerar. Verksamhetsidén berättar för utövare och omvärld vad vi tycker är viktigast. Vi säger vad vår högsta strävan är och avger ett löfte.

Inom vår utvecklingsmodell ryms allt från den grundläggande barngymnastiken till seniorernas rörelseglädje. Modellen hjälper oss att öka vår kunskap, ta ställning i olika frågor och leva våra värderingar när det gäller livsstil, tävling, träning eller uppvisning.

Vi har samlat oss kring hur vi anser att Svensk Gymnastik ska bedrivas och beskrivit det i utvecklingsmodellens nyckelfaktorer. Det handlar om att finna glädje i det vi gör, att alla inte vill göra lika och att ha respekt för varandra. Nyckelfaktorerna är tillsammans med vår värdegrund och uppförandekoden basen för all vår verksamhet.

Energin och glädjen inom Svensk Gymnastik lever i föreningarna. Oavsett om föreningen är ny eller har funnits med i några eller många år, är det här attraktions- och utvecklingskraft finns. Gymnastikförbundet är en katalysator i utvecklingsarbetet och ser till att Svensk Gymnastik har bästa möjliga förutsättningar för att bedriva verksamheten och nå målen.

Det vi gör tillsammans inom Svensk Gymnastik är unikt. Många vänder sig till oss när det gäller den grundmotoriska träningen och ser med fascination på det som vi ser som naturligt. Svensk Gymnastik har aldrig varit mer attraktiv än nu. Känn er stolta för vad vi tillsammans representerar och presterar. 

Förbundsstyrelsen

 

Svensk Gymnastik Vill 2019-2020 innehåller följande delar:

  • Vår verksamhetsidé: Svensk gymnastik - Rörelse hela livet
  • Svensk Gymnastiks visionsmål
  • Svensk Gymnastiks värdegrund
  • Svensk Gymnastiks uppförandekod
  • Utvecklingsmodellen med stadier och nyckelfaktorer
  • Föreningsstöd och fokuområden 2019-2020

 

Läs Svensk Gymnastik Vill

Svensk Gymnastik Vill för utskrift

Engelsk version av Svensk Gymnastik Vill

 

För att få en ännu tydligare bild av Svensk Gymnastik Vill rekommenderar vi att du även läser tidigare versioner av Svensk Gymnastik Vill. Dessa ligger till grund för den nuvarande vägen och förklarar bland annat Utvecklingsmodellen i sin helhet.

Svensk Gymnastik Vill 2017-2018

Svensk Gymnastik Vill 2015-2016

Gymnastiken Vill 2013-2014

 

 

Uppdaterad: 20 NOV 2017 16:34 Skribent: Emelie Berglund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved