Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsnämndens beslut ändrar inte Gymnastikförbundets rekommendation

16 DEC 2019 09:39
I november beslutade Riksidrottsnämnden (RIN) att upphäva förbundsstyrelsens beslut att utesluta Höga Kusten GK som medlem i Gymnastikförbundet.
  • Uppdaterad: 16 DEC 2019 09:39

Grunden för uteslutningen var att föreningen aktivt valt att inte följa Gymnastikförbundets rekommendation om att inte anlita en tränare som bedömts som olämplig i sitt tränaruppdrag.
Förbundsstyrelsen behandlade RIN:s beslut vid sitt senaste möte.

- Jag vill förtydliga att RIN:s beslut inte förändrar Gymnastikförbundets sammanlagda bedömning gällande tränarens olämplighet. Våra tidigare beslut om att tränaren inte får medverka vid Gymnastikförbundets utbildningar och tävlingar eller kommer tilldelas förtroendeuppdrag från Gymnastikförbundet kvarstår, säger Anna Iwarsson, förbundsstyrelsens ordförande.

Förbundsstyrelsen har gett den operativa ledningen för Gymnastikförbundet uppdraget att fortsätta dialogen med styrelsen för Höga Kusten GK.

- Jag vill understryka att arbetet med att säkerställa trygga gymnastikmiljöer för barn och unga inte påverkas av RIN:s beslut, avslutar Anna Iwarsson.

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved