Hoppa till sidans innehåll

Utredning visar att tränare är olämplig

15 FEB 2019 16:52
Gymnastikförbundet fick under hösten 2016 uppgifter om att en tränare i en förening inte ansågs vara lämplig. Efter ett antal insatser och samtal fattade Gymnastikförbundet i samverkan med berörda föreningar beslut om att genomföra en utredning.
  • Skapad: 15 FEB 2019 16:52

En legitimerad psykolog/psykoterapeuknuten till Gymnastikförbundets medicinska expertteam kopplades in i frågan i april 2018 och fick i uppdrag av Gymnastikförbundet att utreda tidigare föreningsmiljö och upplevelser av träningsmiljön. Rapporten från den legitimerade psykologen/psykoterapeuten, vilken baseras på intervjuer och samtal med gymnaster (nuvarande och tidigare), föräldrar och föreningsrepresentanter, är klar. Slutsatsen är tydlig - tränaren kan inte bedömas som lämplig att träna barn och unga.

 

Gymnastikförbundet har valt att följa rapportens linje. Gymnastikförbundets bedömning är att ledaren/tränaren inte är lämplig som tränare och domare. Gymnastikförbundet har därför fattat beslut om att inte rekommendera eller ge några förtroendeuppdrag till ledaren/tränaren. Ledaren kommer inte heller tillåtas delta på aktiviteter arrangerade av förbundet, som exempelvis tävlingar och utbildningar. Gymnastikförbundets beslut och rekommendation är förmedlad till föreningen. 

 

De har i sin tur valt att anmäla Gymnastikförbundet till Riksidrottsnämnden. Beslut väntas komma från Riksidrottsnämnden under februari-mars.

Skribent: Lotta Darlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Scandic