Hoppa till sidans innehåll

Ändrad process kring valen av ledamöter till förbundsstyrelsen


Vid förbundsmötet 2018 gjordes en stadgeändring gällande nominering av kandidater till förbundsstyrelsen. Valbar vid årets möte är endast de namn som valberedningen föreslår, samt de kandidater som i övrigt nominerats senast 31/12 2019 till valberedningen. För att valen ska gå smidigt till avser vi att göra enligt följande vid förbundsmötet:

  1. I samband med punkt 4 ”fastställande av föredragningslistan” kommer det att föreslås en ny punkt som heter ”kandidatnominering till förbundsstyrelsen” och att den läggs in som punkt nr 17 på dagordningen, dvs efter det att alla punkter som gäller föregående år har godkänds.
  2. När vi kommer till denna nya punkt 17 inleder valberedningen med att nominera de namn man föreslår ska utgöra styrelsen (inklusive ordföranden). Detta utan att argumentera/plädera för varför man föreslår dessa namn.
  3. Därefter är det upp till ombuden vid mötet att eventuellt nominera kandidater på motsvarande sätt. Observera då att man bara kan nominera namn som redan är inskickade senast den 31/12 2019 till valberedningen. Vilka det är framgår av dokumentet ”Valberedningens förslag 2020” under rubriken ”Övriga förslag till ledamöter officiellt nominerade från föreningar och regioner”.
  4. När vi kommer till val av förbundsstyrelse på dagordningen inleds den med plädering från valberedningen där man talar om hur man kommit fram till sitt förslag. Därefter överlåts åt det ombud som nominerat kandidat att plädera för sitt förslag. Detta gäller vid val av ordförande, ordinarie ledamöter och fyllnadsval.
Uppdaterad: 15 SEP 2020 10:11 Skribent: Calle Myrsell
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved