Valbart pass 3

Landslagsinfo KvAG/MAG (I)

Landslagen representerar den yttersta elitnivån inom Svensk Gymnastik och är vår tydligaste jämförelse på hur vi står i jämförelse med omvärlden. Landslagsledningen bygger detta pass på insikter och erfarenheter från senaste årens arbete och internationella medverkan. De bjuder på en framåtblick; vad kan vi förvänta oss kommande åren och vad blir utifrån det viktigt om Svensk Gymnastik ska lyckas med internationella framgångar. Medverkande: Helena Andersson Melander, förbundskapten KvAG - Eddie Olsson, förbundskapten MAG - Mats Mejdevi, landslagschef.

Landslagsinfo RG (J)

Landslagen representerar den yttersta elitnivån inom Svensk Gymnastik och är vår tydligaste jämförelse på hur vi står i jämförelse med omvärlden. Landslagsledningen bygger detta pass på insikter och erfarenheter från senaste årens arbete och internationella medverkan. De bjuder på en framåtblick; vad kan vi förvänta oss kommande åren och vad blir utifrån det viktigt om Svensk Gymnastik ska lyckas med internationella framgångar. Medverkande: Katja Samsonova, förbundskapten - Jimmy Ekstedt, landslagschef.

Elitgymnastiken i siffror (K)

Hur ser Svensk Gymnastiks prestation i internationell konkurrens ut senaste åren? Kan det anas en trend som indikerar om vi är på frammarsch eller på väg att backa? Var finns alla landslagsgymnaster? Spridda över hela landet i många föreningar eller centraliserade i mindre kluster/större föreningar - och hur matchar den bilden antalet NIU-gymnasier och elevplatser (Nationellt godkänd idrottsutbildning)? Svaren på dessa frågor och än mer fakta och information om svensk elitgymnastik och dess utveckling får du som väljer detta pass ta del av. Medverkande: Ulf Andersson, verksamhetsutvecklare elit (OBS: samma innehåll som under pass 1).

Effektfull och hållbar träning (L)

Hur kan vi med hjälp av grundläggande basövningar hjälpa gymnasterna i vidare utveckling och minska risken för skador framåt? Vad säger de nya anvisningarna om stretch? Hur kan jag förhålla mig till dem som ledare? Det är några av de frågor som vi kommer att beröra i programpunkten effektfull och hållbar träning. Medverkande: Ilka Kamrad, förbundsläkare (OBS: samma innehåll som under pass 2)